Nieuwe bibliotheek Leens geopend

Op 2 maart is in het gemeentehuis van het Groningse Leens met een feestelijke bijeenkomst de nieuwe bibliotheek geopend. De bibliotheek is naar de centrale locatie verhuisd van een oud bankgebouw aan de Breekweg, waar zij sinds 2011 gevestigd was.

De bibliotheekvestiging is in haar nieuwe onderkomen ondergebracht samen met verschillende andere instellingen, waaronder twee basisscholen, een peuterspeelzaal en welzijnsinstelling Mensenwerk Hogeland. Daarnaast biedt het pand ook nog onderdak aan het gemeentehuis. Verantwoordelijk wethouder Eltjo Dijkhuis zegt over de verhuizing: ‘De bibliotheek is in feite maar 100 meter verplaatst, maar we hebben wel veel bereikt: het zit nu op een plek waar veel ontmoetingen plaatsvinden: er is een school, het Taalhuis zit erin, er zijn overlegruimtes..De bibliotheek is nu veel meer geworden dan boekenuitleen alleen.’

Biblionet Groningen geeft aan dat de Bibliotheek Leens is ingericht volgens het nieuwste bibliotheekconcept en zij is daarmee, na Bibliotheek Appingedam, Bibliotheek Veendam, Bibliotheek Middelstum en Bibliotheek Winschoten, de vijfde bibliotheek in de provincie die is ingericht volgens deze nieuwe formule. Binnen deze formule – door Biblionet ook wel Bibliotheek 3.0 genoemd – staan de kernfuncties ontmoeten, leren en ontdekken centraal, met meer ruimte voor activiteiten en programmering.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten