Nieuwe merkcampagne OBA: Goede voornemens? Train je leesspier?

Fotografie: Bruno van der Kraan

Januari is de maand van de goede voornemens. Mensen sluiten sportschoolabonnementen af en nemen zich voor gezonder te eten. Daar haakt de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) op in met een ludieke campagne met een serieus doel: leesbevordering.

Voor de campagne werden modellen gefotografeerd met attributen uit de sportschool. Daaraan werd overal een boek toegevoegd. Dit initiatief heeft als doel Amsterdammers te motiveren om meer te gaan lezen en zo hun ‘leesspier’ te trainen.

De campagne “Goede voornemens? Train je leesspier?” richt zich op volwassenen, kinderen en hun ouders, jongeren én laaggeletterden. Het doel is om te inspireren met boekentips per interesse, een artikel met tips over hoe lezen leuk blijft en uitgebreide aandacht voor de diverse mogelijkheden die de OBA te bieden heeft.

Als extraatje wordt een speciale promotie aangeboden, vergelijkbaar met hoe sportscholen dat in deze tijd doen: Word vóór 8 februari lid van de OBA en ontvang 3 extra maanden lidmaatschap. Hierdoor krijgen mensen dus 15 maanden lidmaatschap voor de prijs van 12.

Gerelateerde berichten