Nieuwe naam en huisvesting voor Bibliotheek Katwijk

(Video onder bericht)

Bibliotheek Katwijk fuseert per 1 januari 2025 met Muziekschool Katwijk en Volksuniversiteit K&O. Samen gaan de organisaties verder als ‘Planck’. 

Directeur-bestuurder Jan Klerk meldt op LinkedIN: ‘De kogel is door de kerk: bibliotheek, muziekschool en volksuniversiteit in Katwijk worden samen per 1 januari a.s. cultuurhuis Planck en krijgen een nieuwe huisvesting. Hiermee komt een zoektocht naar herhuisvesting van bijna 20 jaar tot een mooi einde. Sinds mijn eerste jaar in Katwijk (2014) heb ik zelf drie mooie plannen zien sneuvelen, maar het nu voorliggende plan kon op vrijwel unanieme steun in de gemeenteraad rekenen. Onze grootste locatie komt in Rijnsburg in de huidige ‘Burgt’ aan het Burgemeester Koomansplein waar we ca 2600m2 multifunctionele ruimte gaan invullen en beheren. Aan het Emmaplein in Katwijk a/Zee, vlak achter de boulevard, krijgen we een prachtplek van ca 1000m2. Ook in de planning staan een nieuwe voorziening in Molenwijk en vervanging van de vestiging in de wijk Hoornes/Rijnsoever. In Valkenburg blijft het nog even zoals het is. Als ‘Planck’ zullen we in alle wijken een combinatie van culturele en maatschappelijk producten en diensten (waaronder bibliotheekwerk) leveren die passen bij de betreffende wijken en afgestemd zijn mét de wijken.’

Melanie van Dijk, manager marketing & communicatie, vertelt: op de website van de bibliotheek “Planck is er voor iedereen van nul tot 100. Als baby kun je al bij ons terecht voor Muziek op Schoot, grotere kinderen spelen en leren in de Makersplaets of volgen gitaarles en als middelbare scholier of student kom je bij Planck werken of studeren. Bij ons kun je elkaar ontmoeten, een kop koffie drinken en van elkaar leren. Een workshop kleding maken, viool leren spelen, naar een lezing van je favoriete auteur of ontspannen bij een filmavond; het kan allemaal! Planck is er ook als je ondersteuning nodig hebt. Samen lezen we die brief van de gemeente en leren we je hoe de computer werkt. We staan voor een plek die laagdrempelig en bereikbaar is voor iedereen. De huiskamer van het dorp, als het ware”.

Gerelateerde berichten