Nieuwe reeks Eus’ Boekenclub 

Özcan Akyol en Kitty Herweijer (Foto: Manon van der Zwaal)

Na het succes van voorgaande edities keert schrijver en presentator Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus, terug met hét tv-programma over de liefde voor literatuur: Eus’ Boekenclub. Vanuit het Burgerweeshuis in Deventer zet Eus samen met spraakmakende gasten het boek én de lezer centraal. En dit seizoen blijft het niet bij vijf afleveringen – het plezier van lezen wordt met zeventien afleveringen gevierd.

In de Boekenweek is de bekende vijfdelige reeks van 13 t/m 17 maart 2023 elke avond te zien op NPO 2. Daarna volgt er meer Eus’ Boekenclub: vanaf 9 april 2023 verschijnt het programma twaalf weken lang elke zondag avond op NPO 2 met uitzendingen van 40 minuten. Dit jaar staat seizoenkaarthouder Kitty Herweijer, fervent lezer en journalist, Eus terzijde om alle ingrediënten van de avond te beschouwen.

De onbekende schrijver en live publiek
De nieuwe reeks biedt ook ruimte voor een nieuw element: een (nog) onbekende schrijver krijgt podium om voor te dragen uit eigen werk. En niet geheel onbelangrijk, dit wordt het eerste seizoen met publiek.
Eus ontvangt als altijd schrijvers, dichters, verzamelaars en burgemeesters. Samen met de leesclub bespreekt Eus de boeken van onder anderen de schrijvers Philip Huff, P.F. Thomese en Susan Smit. Wat zijn de meningen over dit boek? Zijn de lezers omvergeblazen, of valt er ook wel een kritische noot? De leesclub bestaat uit smaakmakers uit de media, cultuur en sport. Onder wie Fernando Halman, Adelheid Roosen en Klaas Dijkhoff.

Eus kijkt enorm uit naar het programma: “We bruisen van de energie om opnieuw de liefde voor het lezen te verspreiden. We gaan zoveel mogelijk kanten van literatuur en poëzie belichten, in de hoop dat we uit onze eigen bubbel knallen en zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken. Literatuur is onmisbaar in een leven. Aan ons de missie om dat aan iedereen duidelijk te maken.”

Uitzending: Eus’ Boekenclub is dagelijks te zien van maandag 13 t/m vrijdag 17 maart 2023 en elke zondag van 9 april t/m 25 juni 2023 om 19.25 uur op NPO 2.

Gerelateerde berichten