Norbert van Halderen nieuwe directeur Bibliotheek Waterland

Met ingang van 1 april is Norbert van Halderen aangetreden als de nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheek Waterland. Van Halderen was hiervoor werkzaam voor de Westfriese Bibliotheken. Hij volgt Frans Bergfeld op, die is overgestapt naar Probiblio.

Norbert van Halderen meldt naar aanleiding van zijn aanstelling bij Bibliotheek Waterland: ‘Met veel enthousiasme begonnen aan een mooie uitdaging bij een prachtige organisatie: De openbare bibliotheken in Waterland. Samen met professionele, warme collega’s gaan we vorm geven aan de verdere ontwikkeling van deze bibliotheek, die midden in het hart van de gemeenschap in Waterland staat. In een bijzondere tijd waarin we allemaal zijn geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid, zullen we vanuit de bibliotheken klaar staan om er te zijn en de inwoners van onze regio met leesplezier, de weg vinden in de digitale wereld en educatie, online te ondersteunen. Ook nu, meer dan voorheen zullen we voorlezen voor de kleintjes, via video en websites, maar ook voorlezen voor en luisteren naar de ouderen. Ik zie er naar uit om, als we elkaar weer de hand mogen schudden, dat te doen met veel inwoners van de regio, partners van de bibliotheek en collega directeuren van de bibliotheken.’

Van Halderen was voor zijn overstap naar Bibliotheek Waterland sinds 2017 werkzaam voor de Westfriese Bibliotheken, onder andere als manager front office. Ook was hij adviseur en projectleider DigiTaalhuis Gooise Bibliotheken. Van 1997 tot 2017 was hij in verschillende functies werkzaam bij Ricoh Europe.

Bibliotheek Waterland verzorgt de bibliotheekvoorziening in de gemeenten Purmerend, Edam-Volendam, Beemster en Landsmeer (met een totaal werkgebied van ongeveer 140.000 inwoners) en heeft vijf bibliotheekvestigingen en zes servicepunten.

Norbert van Halderen is de opvolger van Frans Bergfeld, die per 1 maart 2020 is benoemd als de nieuwe directeur-bestuurder van Probiblio. Bergfeld was sinds juni 2010 directeur van Bibliotheek Waterland. 

Geef een reactie
Gerelateerde berichten