Podcast ‘Denktank voor de bibliotheek van de toekomst’ (Deel II)

Welke rol speelt de bibliotheek in 2040 in onze samenleving? Om die vraag te beantwoorden heeft Probiblio samen met bibliotheken een denktank samengesteld van innovatieve denkers en gebruikers van de bibliotheek. Podcastmaker Maarten Westerveen gaat de komende periode met de denktankleden in gesprek. De tweede podcastgast is denktanklid Lara Nuberg.

(Bericht loopt door onder de foto)

Nuberg schrijft, spreekt en maakt (audio)verhalen over koloniale geschiedenis en identiteit voor onder anderen Het Parool, de Volkskrant en NPO Radio 1. Momenteel werkt ze bij Das Mag aan haar debuutroman. Wat zijn haar gedachten over hoe de bibliotheek er over 20 jaar uitziet? ‘Een gedekoloniseerde bibliotheek is voor mij een bibliotheek die wordt gecureerd door een diverse groep mensen.

Beluister de podcast HIER.

Denk mee op 28 maart 2022

De denktank ontmoet elkaar tijdens diverse brainstormsessies; tegelijkertijd gaan verschillende lokale bibliotheken met hun publiek en vrijwilligers over de toekomst van de bibliotheek in gesprek. De denktank, bibliotheken en vooral ook de gebruikers van de bibliotheek komen samen tijdens een landelijk event in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op maandagavond 28 maart 2022. Iedereen is dan welkom om wensen en ideeën voor de bibliotheek van de toekomst te delen, ook bezoekers van buiten van de bibliotheekbranche! Wil je erbij zijn? Meld je aan op de website van Pakhuis de Zwijger.

Klik hier voor meer informatie over de Denktank voor de bibliotheek van de toekomst.
De eerste podcast is HIER terug te luisteren.

Gerelateerde berichten