Poetry International Festival Rotterdam (9 t/m 11 juni)

Het Poetry International Festival Rotterdam vindt dit jaar plaats van vrijdag 9 juni t/m zondag 11 juni in Theater LantarenVenster. Met de komst van de nieuwe directeur Diana Chin-A-Fat (42) is deze 53ste editie diverser geworden, met meer vrouwelijke, jonge dichters en dichters van kleur. Ook het festivalthema There’s a Poem for That! spreekt tot de verbeelding. Diana Chin-A-Fat: “Met de beste dichters van over de hele wereld wordt de komende festivaleditie een ongekend feest. Zo komt Ada Limón, de ‘Dichter des Vaderlands’ van de VS, de eerste van Latijns-Amerikaanse afkomst. We zijn ook heel blij met de komst van de dove performer Justin Perez; zijn gebarentalige voordrachten zijn spectaculair en weten iedereen – doof én horend – te bereiken en te raken.”

Enkele andere namen zijn de Amerikaanse Claudia Rankine, de Jamaicaanse dichter Kei Miller, de Vietnamees-Amerikaanse non-binaire dichter Paul Tran en de Poolse A.I. & deep learning specialist Radoslaw Jurczak. De Nederlandse dichters Ingmar Heytze en Simone Atangana Bekono treden op en Erik-Jan Harmens ontmoet Imca Marina in een programma over zijn guilty pleasure, de poëzie van BN-ers. Binnenkort maken we ook bekend welke dichter of dichteres als Poet in Residence naar Rotterdam en het festival komt. Alle dichters en programma’s verschijnen de komende weken op de site van Poetry International. Dichters hebben werkelijk over elk onderwerp al wel een gedicht geschreven. Het 53ste Poetry International Festival viert dit jaar de grenzeloze verbeeldingskracht van dichters. Hun wonderlijke en onbegrensde kijk op het leven en de wereld is als een vindingrijke bron van nieuw inzicht, een deep learning methode op weg naar meer Bruto (Inter)Nationaal Geluk en een fris alternatief scenario voor een duurzame toekomst. Dichters hebben werkelijk overal al wel een gedicht over geschreven, dus laat je inspireren en verrijk je blik: “Elon Musk is Dying on Mars”? There’s a poem for that!

Poetry international en Studio Kleine Lettertjes maken dit jaar op zondagochtend 11 juni een programma voor de allerjongste poëziefans met o.a. een kindertalkshow en optredens van dichters met ‘gedichten waar je iets aan hebt’. Bij de inloop kunnen de kinderen Silent Poetry-koptelefoons opzetten en luisteren naar de ingesproken gedichten van dichters, waarbij ze zelf mogen verbeelden wat ze horen.

Data
Tickets
Early Bird
Jongeren
Kids

Locatie
vrijdag 9 t/m zondag 11 juni 2023
Passe-partout € 50,-. Dagkaart € 22,50 (€ 29,50 op zaterdag)
Passe-partout € 37,50. Dagkaart € 17,- (€ 22,50 op zaterdag)
Passe-partout € 25,-. Dagkaart v.a. € 11,25 (cjp/studentenpas)
Zondag 11 juni: Kindertalkshow ‘Gedichten waar je iets aan hebt’
LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam
Gerelateerde berichten