Probiblio lanceert podcastserie over media, kinderen en opvoeding

(Video’s onder het bericht)

Als ouder is het lastig een balans te vinden in het mediagedrag van je kinderen. Op 24 september start de podcastserie Media Ouders, ontwikkeld door Probiblio in samenwerking met verschillende bibliotheken uit Noord- en Zuid-Holland. Podcastmaker Marije Schuurman Hess gaat – samen met de BN’ers Özcan ‘Eus’ Akyol en Jan Rot, en aan de hand van haar eigen strijd met haar 18-jarige zoon – op zoek naar antwoorden. Elke bibliotheek kan de podcasts delen met hun leden en online volgers.

Schermen en het internet zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en kinderen komen er van jongs af aan mee in aanraking. In de nieuwe podcastserie Media Ouders gaat podcastmaker en ouder Marije Schuurman Hess – op verzoek van de Bibliotheek – op zoek naar de juiste balans. Ze gaat te raden bij de gezinnen van twee BN-ers: Özcan ‘Eus’ Akyol en Jan Rot.

Bij Eus en Jan Rot thuis
Het eerste gezin bestaat uit schrijver, columnist en televisiepresentator Özcan ‘Eus’ Akyol, journalist Anna van den Breemer en hun twee jonge kinderen van 4 en 5 jaar in Deventer. Anna is columnist bij ‘Viva Mama’ en schreef eerder het boek ‘We klungelen als ouders maar wat aan’. Muzikant/tekstdichter Jan Rot en fotograaf/schrijver Daan Rot De Launay wonen samen met hun vier puberkinderen in de leeftijd van 10 tot 21 jaar in Rotterdam. Tijdens de podcastopnames werd bekend dat Jan ongeneeslijk ziek is. Toch besloot hij mee te blijven doen, omdat het afleiding geeft en omdat Jan, Daan en de kinderen het leuk vinden om het over media te hebben.

Herkenbaar & hilarisch
De podcastserie van 5 afleveringen staat in het teken van herkenbare momenten op het gebied van opvoeding, kinderen en media. De gesprekken tussen ouder en kind kunnen tot hilarische maar soms ook lastige momenten leiden. Podcastmaker Marije Schuurman Hess kan haar 18-jarige zoon, die constant in een YouTube werkelijkheid zit, niet bereiken. Heel irritant. Of moet ze daar niet over zeuren? En hoe verlopen de gesprekken bij de BN’ers thuis? Het gaat in de podcasts vooral níet om wat je als ouder moet, wél om situaties waar jij je als ouder in kan herkennen.

Leren met de Bibliotheek
Een boodschap van de podcastserie is: de Bibliotheek heeft veel kennis in huis, ook over hoe je om kunt gaan met digitale media, voor zowel kinderen, ouders als professionals. De bibliotheken die deelnemen aan het project van Probiblio leren ondertussen meer over het productieproces van het maken van een podcastserie en krijgen de kans om mee te denken over de inhoud.

De afleveringen van de podcastserie Media Ouders zijn vanaf 24 september 2021 wekelijks te beluisteren via de podcastkanalen Spotify, SoundCloud en iTunes. Ook komt er dan een communicatietoolkit beschikbaar.

Wil je meer informatie over de podcastserie Media Ouders? Surf dan naar http://www.probiblio.nl/podcast-media-ouders

Geef een reactie
Gerelateerde berichten