Ryan Emmen nieuwe directeur Cultuurconnectie

Cultuurconnectie een nieuwe directeur heeft gevonden in Ryan Emmen. De benoeming van Ryan Emmen per 1 februari 2024 volgt op het vertrek van Jan Brands-Leever, die per 1 december 2023 overstapte naar Kunstenhuis Idea. Cultuurconnectie is de brancheorganisatie voor cultuureducatie, amateurkunst en volksuniversiteitswerk. Tot de leden behoren centra voor de kunsten, volksuniversiteiten, muziekscholen en provinciale ondersteuningsinstellingen voor kunst & cultuur.

Jantien Westerveld, voorzitter Cultuurconnectie: “ Ryan brengt een waardevol en breed perspectief met zich mee dankzij zijn ervaring binnen en buiten de sector. Zijn combinatie van bedrijfsmatige expertise en inhoudelijke betrokkenheid stelt hem in staat om samen met ons de vereniging verder uit te bouwen in lijn met de meerjarenvisie die door de leden geaccordeerd is. In eerdere functies heeft Ryan laten zien altijd ‘voor de zaak’ te gaan, zonder eigenbelang voorop te stellen. Zijn toewijding aan het collectieve belang zal de samenwerking binnen Cultuurconnectie versterken.”

Door zijn ervaring als leidinggevende in complexe bestuurlijke omgevingen en verenigingsstructuren heeft hij een sterk ontwikkelde, politieke antenne. Daarnaast heeft hij een groot hart voor de cultuursector.
Na zijn studie Theater, Film, en Televisiewetenschappen is Ryan een tijd lang werkzaam geweest in de internationale culturele samenwerking en verschillende verengingen. Ryan: “Mijn liefde voor de culturele sector is nooit meer verdwenen. Als lid van de raad van toezicht bij de Vrijstaat, een kunstwerkplaats voor jongeren, ben ik de afgelopen jaren betrokken gebleven bij de ontwikkelingen in de sector.”

Gerelateerde berichten