Samenwerking Bibliotheken Noord Fryslân, boekhandel en Westereen Handelscentrum bestendigd

Van links naar rechts Herbert Groenevelt (Friese Poort), Paulien Schreuder (Bibliotheken Noord Fryslân), Sierd Henk de Bruin (Westereen Handelscentrum) en Rutger van der Velde (Boekhandel Van der Velde)

Ook de komende drie jaar zijn de leden van Bibliotheken Noord Fryslân ervan verzekerd dat ze de nieuwste boeken snel kunnen lenen. De jarenlange samenwerking tussen Boekhandel van der Velde, het Westereen Handelscentrum en Bibliotheken Noord Fryslân is op 12 januari bevestigd met een driejarig contract.

Een aantal jaar geleden heeft Bibliotheken Noord Fryslân besloten haar actuele boeken voor volwassenen in te kopen bij Boekhandel van der Velde. In principe kopen alle bibliotheken in Nederland hun boeken bij NBD Biblion in Zoetermeer. Daar worden ze geplastificeerd en voorbereid voor de uitlening. Een mooi systeem, maar toch duurde het soms even voordat de boeken binnenkwamen.

Bibliotheken Noord Fryslan wilde de bestsellers graag op de dag dat ze uitkomen en in de boekhandel liggen, óók in de bibliotheek hebben. En daarom klopte de bibliotheek aan bij Boekhandel Van der Velde. Zij kopen de nieuwste boeken nu tegelijk in voor bibliotheek én boekhandel zodat ze snel beschikbaar zijn voor de lezers. Alleen zijn boeken vers van de pers nog niet direct klaar om uitgeleend te worden. Daarvoor brengt de boekhandel de boeken eerst naar de provinciale bibliotheekservice-organisatie voor de etiketten en daarna worden ze doorgestuurd naar het Westereen Handelscentrum. Daar zorgen studenten logistiek van ROC Friese Poort voor het plastificeren, waarna ze razendsnel naar de bibliotheek gebracht worden. De meeste actuele boeken liggen binnen een paar dagen in de bibliotheek klaar. Die samenwerking bevalt erg goed en daarom hebben de partners besloten hun samenwerking te bestendigen met een contract voor drie jaar. 


Gerelateerde berichten