Social mediacampagne #mijnbibliotheek van start

Vandaag is de social mediacampagne #mijnbibliotheek gelanceerd op verschillende platformen, waaronder Instagram en Facebook. De campagne, een initiatief van de VOB en de KB, zoomt in op de belangrijke rol die bibliotheken kunnen hebben in het leven van mensen. Met vrolijke afbeeldingen waarmee mensen online hun positieve bibliotheekervaringen kunnen delen, wil de campagne bijdragen aan de zichtbaarheid van de bibliotheken als knooppunten van een inclusieve samenleving.

De campagne laat met vijf feel good-afbeeldingen zien waar bibliotheken voor staan: het zijn ontmoetingsplekken, die fysieke en (24/7) digitale collecties bieden, die leesplezier en geletterdheid bevorderen, digitale inclusie stimuleren en burgers bijstaan in hun leven lange ontwikkeling. Social platform-bezoekers worden aangemoedigd de beelden te delen, aan te vullen met persoonlijke herinneringen en ervaringen en deze te posten onder vermelding van de hashtag #mijnbibliotheek. De campagne loopt van 21 juni tot in ieder geval de start van het zomerreces.

De set van vijf afbeeldingen, ontworpen door bureau WeDigital in zowel een neutrale uitvoering als met het landelijke bibliotheeklogo, kan door iedere bibliotheekorganisatie worden gebruikt en ingepast op een wijze die aansluit bij de eigen marketingstrategie. Bij de campagne hoort een online landingspagina die HIER te vinden is.

Oplevering Netwerkagenda
De campagne #mijnbibliotheek valt samen met de oplevering van de Netwerkagenda; de praktische uitwerking van het Bibliotheekconvenant. Hierin worden de maatschappelijke opgaven uitgewerkt waaraan bibliotheekpartijen KB, VOB en SPN de komende jaren samen gaan werken. Zie ook: www.bnetwerk.nl/netwerkagenda

Geef een reactie
Gerelateerde berichten