Terugblik Digi Challenge 2022

(Video onder het bericht)

Donderdag 13 januari jongstleden vond de vijfde editie plaats van de Digi Challenge. De Digi Challenge is het (online) event dat zich richt op de digitale inclusie in Amsterdam. 

De Digi Challenge startte met Farid Tabarki die een presentatie gaf over hoe hard de digitalisering gaat in de maatschappij. Vervolgens werden aan tafel onder leiding van Elten Kiene verschillende thema’s besproken en kwamen een aantal wegwijzers uit het onderzoek ‘Uit beeld geraakt’ aan bod. Een interessant punt voor bibliotheken was de presentatie van Lian Bosters van de gemeente Rotterdam die vertelde over de samenwerking met de bibliotheek waarbij een toolbox ontwikkeld is op het gebied van digitale inclusie,

De vijfde Digi Challenge laat ons weer eens zien hoe belangrijk het is dat we elkaar weten te vinden online wanneer de wereld nog steeds in de ban is van een epidemie. Ook laat het ons zien hoe razendsnel de digitalisering zich voltrekt. Zelfs voor degene die lange tijd ‘bij konden blijven’ gaan de veranderingen vaak te hard. Dit maakt de groep die al niet mee kon komen enorm kwetsbaar en een potentieel slachtoffer om volledig buiten de (digitale) maatschappij te vallen.

De gehele Challenge is hieronder terug te kijken.

Gerelateerde berichten