Tweede online inspiratiesessie: een divers en inclusief personeelsbeleid – 22 september 2022

Foto: Shutterstock

De bibliotheek is een plek die toegankelijk is voor iedereen, zowel voor publiek als personeel, ongeacht verschillen. Om als bibliotheek iedereen in de samenleving goed te (blijven) bedienen, is het belangrijk aandacht te besteden aan diversiteit en inclusie in het personeelsbeleid. In de eerste sessie van de online inspiratiereeks over een divers en inclusief personeelsbeleid op 14 juni is ingegaan op de definitie van diversiteit en inclusie.

In deze tweede sessie zetten we concrete stappen naar diversiteit in het wervingsproces. Want weet jij waar jouw blinde vlekken zitten in het sollicitatieproces? En hoe kun je vacatureteksten herschrijven zodat je een variëteit aan mensen aanspreekt? Dat hoor je tijdens de tweede online inspiratiesessie ‘Van papier naar praktijk’, op donderdag 22 september van 10.00 tot 12.00 uur.

Programma
De interactieve inspiratiesessie wordt begeleid door Ocullus Consultancy, een expertisebureau gespecialiseerd in diversiteit en inclusie. In twee uur nemen zij je mee in:

•Onbewuste vooroordelen (of Unconsious bias) en hoe deze van invloed kunnen zijn op de sollicitatieprocedure.
•De concrete stappen die je kan zetten om van beleid naar praktijk te komen m.b.t. diversiteit in de wervingsprocedure.
•Objectieve werving en selectie en het schrijven van een inclusieve vacaturetekst.
Uiteraard is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Voor wie?
Ben je werkzaam in de bibliotheek en bezig met of wil je aan de slag met een divers en inclusief personeelsbeleid binnen de bibliotheek? Meld je dan aan. De sessie is bedoeld voor bibliotheekdirecteuren, HR, leidinggevenden en andere professionals werkzaam binnen (kleine, middel en grote) bibliotheken en POI’s.

Meer informatie of direct aanmelden
Meld je aan voor de tweede online inspiratiesessie op donderdag 22 september 2022 van 10:00-12:00 uur. Deze inspiratiesessie vindt online plaats via MS Teams. Deelname is gratis. Liever eerst meer informatie? Bekijk dan de volgende pagina over de tweede inspiratiesessie

Gerelateerde berichten