De Bibliotheek Hoorn zamelt geld in voor My Book Buddy

Door de verkoop van kleurrijke biebtassen in De Bibliotheek Hoorn is er een bedrag van € 1.329,17 opgehaald voor de ondersteuning van My Book Buddy. Deze organisatie zet zich in voor bevordering van lezen door kinderen in ontwikkelingsgebieden. Naast de verkoop van de tassen heeft ook de Rotaryclub De Eenhoorn nog een bedrag van € 100 gedoneerd.

Biebtassen
Bij De Bibliotheek Hoorn hoeft niemand meer de deur uit met een saaie tas. Sinds enkele jaren worden lokale kunstenaars ingezet voor ontwerp van deze tassen. De tassen worden goed verkocht; ze zijn mooi, maar vooral praktisch en duurzaam én je ondersteunt er nog een goed doel mee ook. De uitgezochte boeken gaan in de tas en veilig mee naar huis of weer terug naar de bibliotheek.

My Book Buddy
Lezen is een basisbehoefte, maar in veel ontwikkelingslanden zijn boeken niet beschikbaar. My Book Buddy stimuleert het lezen door kinderbibliotheken op te zetten. Sinds 2022 is My Book Buddy ook actief op Curaçao en Aruba. Het pilot project is daar zo goed geslaagd dat er in 2023 op elk eiland twee My Book Buddy bibliotheken bijkomen. Momenteel is er slechts één bibliotheek aanwezig op ieder eiland en dus moeilijk bereikbaar voor alle kinderen. De collectie is verouderd en er is gebrek aan personeel en vrijwilligers. My Book Buddy brengt de boeken dichtbij de kinderen die ook thuis lezen.

Besteding donatie
In oktober 2023 wil My Book Buddy van de donatie vanuit de biebtassen van De Bibliotheek Hoorn elk van de vier scholen op Aruba en Curaçao een compleet Kinderboekenweek pakket inclusief thema titels en handleidingen en verwerkingsmateriaal aanbieden, omdat daar grote behoefte aan is.

Gerelateerde berichten