Van Duuren Media brengt boek met chatbot uit

Illustratie: Shutterstock

Uitgeverij Van Duuren Media brengt een chatboek op de markt. Het boek gaat vergezeld van een chatbot die je vragen kunt stellen over de inhoud.

Uitgever Bob van Duuren is auteur van het eerste chatboek dat Laat Zapier voor je werken! heet. Hij bouwde zelf de chatbot. ‘In het afgelopen jaar heeft onze uitgeverij veel kennis opgedaan over generatieve kunstmatige intelligentie, dat aan de basis van chatbots zoals ChatGPT ligt’, zegt Van Duuren. De chatbot is getraind met de integrale tekst van het boek en een aantal aanvullende instructies.

De aan het boek gekoppelde chatbot noemt Van Duuren meer dan een gimmick. ‘Je kunt de chatbot om adviezen of inzichten vragen die niet letterlijk in de tekst van het boek staan. Vanzelfsprekend zijn de antwoorden in eerste instantie gebaseerd op de inhoud van het boek. Maar daarnaast is de chatbot ook in staat om antwoorden te genereren die niet letterlijk in het boek staan.’

De chatbot draait op de browser van de smartphone. ‘Je kunt het fysieke boek in de kast laten staan, en voor de chatbot hoef je niets te installeren of software van derden te gebruiken.’

Laat Zapier voor je werken! verschijnt op 27 maart. De chatbot is gratis voor lezers die het boek bij de uitgeverij registreren.

Bron: Inct

Gerelateerde berichten