Verkiezing Beste Bibliotheek + Beste Bibliotheekspecialist Stem mee van 1 oktober t/m 22 oktober 2021

Stemmen voor de editie van 2021 is NIET meer mogelijk. Lees HIER alles over de winnaars. Of kijk HIER de uitreiking terug.

Vijf geweldige bibliotheken zijn genomineerd om de Beste Bibliotheek van Nederland 2021 te worden. Daarnaast kunt u dit jaar ook stemmen op drie Bibliotheekspecialisten. Stemt u mee? U kunt de filmpjes van de genomineerden hieronder bekijken en van 1 oktober (9.00 uur) tot en met 22 oktober (23.59 uur) op uw favoriete bibliotheek en bibliotheekspecialist stemmen met de stemmodules op deze pagina.

Van alle genomineerde bibliotheken en specialisten staan filmpjes onderaan deze pagina. Bekijk deze eerst alvorens te stemmen.

Opmerking: helaas is het vanwege fraudebeperking slechts mogelijk om per IP-adres eenmaal te stemmen. Indien u vanuit een bibliotheek mensen wilt laten stemmen, laat dit dan via een mobiele verbinding doen of vanuit huis met een eigen IP-adres.

Genomineerde Bibliotheken:

•Bibliotheek Alphen Centrum (de Bibliotheek Rijn en Venen).
•Bibliotheek Budel (de Bibliotheek De Kempen).
•CulturA & Zo Nootdorp (de Bibliotheek Oostland).
•de Bibliotheek Venlo.
•HuB.Bibliotheek Kerkrade (de Bibliotheek Kerkrade/Simpelveld/Voerendaal).

Dit jaar kan er ook gestemd worden op één van de drie genomineerde Bibliotheekspecialisten:

Anneke Tiddens, lees- en mediaconsulent bij Biblionet Groningen. Tevens consulent leesbevordering en informatievaardigheden, en specialist educatie.
•Jantien Borsboomprojectleider KennisCloud / Programmamaker DigiLab & LocHal bij Bibliotheek Midden-Brabant.
•Milet Verberne, marketing- & communicatiespecialist bij Bibliotheek Hoorn.

Alle achtergronden van deze verkiezing en de werkwijze van de jury leest u HIER.
Voor vragen kunt u mailen met Menno Goosen, hoofdredacteur Bibliotheekblad: menno.goosen@bibliotheekblad.nl

Op 2 november maken wij de uitslag van de verkiezing bekend in een livestream. Meld u HIER vast aan.

Laden ... Laden ...
Laden ... Laden ...
Bibliotheek Alphen Centrum
Bibliotheek Budel
CulturA & Zo Nootdorp
de Bibliotheek Venlo
HuB.Bibliotheek Kerkrade
Anneke Tiddens
Jantien Borsboom
Milet Verberne

NBD Biblion is hoofdsponsor van de Beste Bibliotheek en Beste Bibliotheekspecialist.

5 reacties
  1. De Lochal in Tilburg is zoveel meer dan een bieb. Andere zijn dat ook maar de bieb in Tilburg letterlijk in overtreffende trap.

  2. Zelf geboren en getogen in Tilburg is de LocHal een plek waar ik graag vertoef. Het bijzondere aan dit gebouw vind ik dat het authentieke karakter is gehandhaafd. Het rauwe van de vroegere werkplaats en de historie daarachter, prachtig om te zien. En daarin is de moderne tijd binnengebracht met veel ruimte voor mooie exposities zodat vroeger en nu mooi samenkomen. Ook is met de aankleding van de textielen een extra waarde toegevoegd zodat op een zachte wijze ruimtes kunnen worden gecreëerd.

  3. Bibliotheek kerkrade ( HUB ) – geweldige locatie uitmuntend gebouw – zoveel meer als maar een bieb – spontane sympatieke medewerkers – een trefpunt voor jong en oud – als Wereld Muziek Stad ) WMC ) – zeker waard.

  4. De bibliotheek Kerkrade (HUB) heeft zeer een breed aanbod van boeken,tijdschriften en muziek voor alle leeftijden. Maar meer dan dat is het trefpunt voor informatie over regio activiteiten, lezingen, ontmoetingen voor heemkunde groepen, theater computer- iPad en iPhone ondersteuning/lessen, studie plek voor scholieren die opdrachten of taken moeten uitvoeren. Het is de ontmoetingsplek voor jong en oud die voelt als een tweede woonkamer van en voor de hele regio.

  5. Sinds de nieuwe bieb er is ga ik weer naar de bieb. Het aanbod is zeer divers. Ik ga er zelf heen voor diverse zaken waar ik van tevoren niet van wist (geen interesse). Het is fijn te weten dat er zoveel georganiseerd wordt voor zoveel diverse leeftijdsgroepen. Wat mij betreft mag dat zo blijven. Mijn angst is dat de gemeente gaat snoeien in deze belangrijke voorzieningen, vanwege haar bezuinigingsdrift!!!

Geef een reactie
Gerelateerde berichten