Webinar publieke waarde openbare bibliotheken (15 februari)

De nieuwe bibliotheek in Goes. Foto: Marco Heyda / Aat Vos

Naar aanleiding van het onderzoek De waarde van de bibliotheek organiseren BiSC, Cubiss, Probiblio, NBD Biblion en OCLC een webinar. Tijdens dit webinar presenteert Frank Huysmans de uitkomsten van zijn onderzoek en krijgen bibliotheken handvatten aangereikt om in de context van de gemeenteraadsverkiezingen en de daaropvolgende coalitievorming de bibliotheek nog beter te positioneren. Na de presentatie vindt er een paneldiscussie plaats. Tijdens deze paneldiscussie gaat Frank Huysmans in gesprek met vertegenwoordigers uit het bibliotheeklandschap en het aanwezige publiek. 

Het webinar vindt plaats op 15 februari om 10:30 uur. Aanmelden kan HIER.  

Over het onderzoek
Op initiatief van het Wise Directeurenoverleg (WDO) is onderzoek gedaan voor alle Nederlandse openbare bibliotheken om hen te ondersteunen bij het inzichtelijk maken van hun culturele, maatschappelijke en educatieve waarde voor subsidieverstrekkers en gebruikers. Dit onderzoeksinitiatief is omarmd door BiSC, Cubiss, Probiblio, NBD Biblion en OCLC. Het onderzoeksresultaat bevat ook een praktische handreiking voor bibliotheekdirecteuren in de aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen en daaropvolgende coalitievorming.

Over Frank Huysmans
Prof. dr. Frank Huysmans is bijzonder hoogleraar Information Society aan de Universiteit van Amsterdam en zelfstandig onderzoeker en adviseur (WareKennis, Den Haag). 

Gerelateerde berichten