Wie wordt Jeugdspecialist van het Jaar 2022?

(Video onder het bericht)

NBD Biblion organiseert dit jaar weer in samenwerking met CPNB / Hebban de verkiezing van de NBD Biblion Jeugdspecialist. Vorig jaar werden de BiebBoys de winnaar, maar wie wordt het dit jaar?

Collega’s uit de bibliotheekwereld kunnen een collega nomineren die echt een kei is op het gebied van kinder- en jeugdboeken. Een held in het bevorderen van leesplezier bij kinderen door bijvoorbeeld trainingen in 21e-eeuwse vaardigheden of Fablabs. De NBD Biblion Jeugdspecialist is als inspirator voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de jonge doelgroep uit te dagen en weet zowel binnen als buiten de bibliotheek een veilige en prikkelende leesomgeving te creëren.

Ken jij zo’n topper van een jeugdbibliothecaris, leesconsulent, leescoach, educatiemedewerker of iemand die geweldige activiteiten kan organiseren, waardoor de bibliotheek voor alle kinderen relevant en interessant blijft? Meld deze collega dan snel aan en moedig ook vakgenoten aan om hetzelfde te doen, juist in deze tijd waarin jeugdspecialisten onmisbaar werk doen achter de schermen!

Je hebt tot vrijdag 17 februari 2022 de tijd om jouw nominatie in te dienen via het formulier op deze pagina. Op 2 mei zal de Top 3 bekend zijn. De uiteindelijke winnaar wordt op 25 mei bekendgemaakt (data onder voorbehoud). De winnaar neemt naast de titel NBD Biblion Jeugdspecialist ook een geldprijs van €500,- in ontvangst, te besteden aan een project binnen de bibliotheek dat de jeugdafdeling ten goede komt. Nomineren kan HIER

Extra bijzonder: dit jaar bestaat de prijs 5 jaar!

De jury bestaat uit: Joran Floor / Biebboys (Bibliotheek Gelderland – winnaar 2021), Jolanda Robben (Senior adviseur, Biblionet Groningen) en Vera Wieringa (Product Owner Jeugd, NBD Biblion)

De winnaars van vorig jaar.
Gerelateerde berichten