Wie wordt NBD Jeugdspecialist 2021?

Van 1 maart tot 16 april kunnen collega’s uit de bibliotheek hun favoriete jeugdspecialist nomineren voor de titel NBD Biblion Jeugdspecialist 2021! De beste jeugdboekenspecialist weet alles over kinderboeken, houdt de collectie op peil en zorgt voor een uitdagende en veilige leesomgeving voor kinderen van 6 t/m 18 jaar. Deze bevlogen jeugdspecialist verdient een prijs: de NBD Biblion Jeugdspecialist 2021.

NBD Biblion over de prijs: ‘Een jeugdspecialist is dé sleutel voor een kind tot de bibliotheek. Die weet welke boeken voor hem of haar geschikt zijn, weet welke boeken bij de leeftijd en interesses passen en heeft een onuitputtelijke bron van kennis. NBD Biblion vindt dat belangrijk en daarom is deze prijs in het leven geroepen.’

Ken jij een zo’n topper?
Collega’s uit de bibliotheekwereld kunnen een collega opgeven die echt een kei is op het gebied van kinder- en jeugdboeken. Een held in het bevorderen van leesplezier bij kinderen! De NBD Biblion Jeugdspecialist is een inspirator en voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de jonge doelgroep uit te dagen.

Ken jij een zo’n topper  van een jeugdbibliothecaris, leesconsulent, leescoach, educatiemedewerker of iemand die geweldige activiteiten kan organiseren, waardoor de bibliotheek voor alle kinderen relevant en interessant blijft? Meld deze collega dan snel aan en moedig ook vakgenoten aan om hetzelfde te doen, juist in deze tijd waarin jeugdspecialisten onmisbaar werk doen achter te schermen!

Aanmelden kan t/m 16 april via de website van NBD Biblion.

Een jury zal alle nominaties beoordelen en uiteindelijk de NBD Biblion Jeugdspecialist 2021 bepalen. In de week van 31 mei zal de top 3 bekend worden gemaakt. De uiteindelijke winnaar wordt op 24 juni bekend gemaakt. De winnaar neemt naast de titel NBD Biblion Jeugdspecialist ook een geldprijs van € 500,- in ontvangst, te besteden aan een project binnen de bibliotheek die de jeugdafdeling ten goede komt. De jury bestaat dit jaar uit Miriam Bakker (Bibliotheek Hilversum – winnaar 2020), Karen Bertrams (Collectie & lezen, Probiblio) en Vera Wieringa (Product Owner Jeugd, NBD Biblion).

Geef een reactie
Gerelateerde berichten