Workshop Omgaan met complex gedrag van bibliotheekbezoekers (4 september)

Foto: Shutterstock

Bibliotheken worden in toenemende mate geconfronteerd met agressieve of zeer veeleisende bezoekers. Reden voor Bibliotheekblad om samen met GO Opleidingen een workshop over dit onderwerp te organiseren op 4 september.

Moderne bibliotheken willen graag de veilige 3e plek zijn of de ‘Huiskamer van de Stad’. Om dit te realiseren moet de toegang laagdrempelig zijn en iedereen zich thuis voelen. Maar tegelijkertijd moeten bibliotheken zorgen voor een veilige omgeving, waar iedere bezoeker kan genieten van het aanbod aan diensten. Helaas hebben bibliotheken de afgelopen jaren steeds vaker te maken gekregen met ongewenst en grensoverschrijdend gedrag van hun bezoekers. De oorzaken zijn divers, maar de toename van het aantal psychische ziekten, en het eisend of ongeduldig gedrag in combinatie met de extremere gedragingen die momenteel onder sommige jongeren voorkomen, zorgen voor problemen in de bibliotheek. Dit leidt tot soms gevaarlijke situaties, waarbij de normale bejegenings- en gesprekstechnieken ineens niet meer werken. Sterker nog: die kunnen zelfs een averechts effect hebben, en daarmee de situatie abrupt verslechteren.

Doelgroep / doelstelling
In deze Master workshop krijgt u als leidinggevende en HRM een aantal specifieke inzichten en ‘trucs’, die bijdragen aan (het aanscherpen van) de visie van uw organisatie op de veiligheid van uw bibliotheekmedewerkers op de werkvloer in de interactie met de bezoekers.

Docent Ronald Siecker
Ronald Siecker is van oorsprong arts en (neuro)bioloog en geeft al meer dan 20 jaar workshops en opleidingen in het herkennen en hanteren van ingewikkeld gedrag. Hij is tevens de auteur van de boekenreeks ‘Inzicht in Psychische Handicaps’ en het boek ‘Manipulatie, van Marionet tot Regisseur’. Door zijn immense ervaring is hij in staat om uitleg en advies te geven over vrijwel alle vormen van menselijk gedrag – en met name over de ingewikkeldere varianten. De lessen die tijdens de workshop gegeven worden, worden ondersteund door trainingsacteur Michael Tijsterman

Een interview met Ronald Siecker leest u HIER.

Aanmelden / meer informatie
Alle informatie over de workshop en over de aanmeldingsprocedure vindt u HIER.

Gerelateerde berichten