Workshop: ‘Ouders in de zomerschool’ (31 mei)

Photo by CDC on Unsplash

(Ingezonden mededeling)

Organiseert jouw organisatie aanvullend onderwijs voor kinderen van 0 en 18 jaar en wil je daar graag ouders bij betrekken? Meld je aan voor NEXT!

Op dinsdag 31 mei van 9.30 tot 11.00 organiseert NEXT een workshop over succesvolle manieren van het betrekken van ouders bij de zomerschool. De workshop wordt gegeven door: 

Lees de flyer voor meer informatie. Wil je meedoen? Meld je dan aan via dit formulier. 

Waarom is Taal en Ouderbetrokkenheid belangrijk?
Ouderbetrokkenheid is een belangrijke succesfactor voor het leersucces van kinderen. Dat geldt voor het reguliere onderwijs, maar ook zeker voor aanvullend onderwijs. Voor sommige ouders is het lastig om op de hoogte te zijn van wat er op school speelt, bijvoorbeeld omdat ze de schooltaal niet goed beheersen of het moeilijk vinden om hun kind te helpen. Door ouders te betrekken bij educatieve activiteiten voor kinderen, werk je aan het leersucces van kinderen én bied je ouders de kans zich verder te ontwikkelen. 

Wat verstaan we onder aanvullend onderwijs?
‘Intentionele, georganiseerde vormen van leren en ontwikkelen’ die niet onder het reguliere onderwijs vallen (Elfers e.a., 2021), noemen wij aanvullend onderwijs. Denk hierbij aan huiswerkbegeleiding, zomer- en weekendscholen, leesbevorderingsprogramma’s, culturele educatie en programma’s vanuit bibliotheken, musea of welzijnsorganisaties.

Waarom NEXT?  
Er zijn veel organisaties die aanvullend onderwijs bieden. Veel van hen willen ouders meer betrekken bij wat zij doen en ouders de handvatten bieden om nog meer bij te dragen aan de ontwikkeling van hun kind. NEXT wil deze organisaties ondersteunen in dat proces. Het netwerk heeft het doel om kennis en inspiratie te delen, zodat organisaties elkaar inspireren en om organisaties aan elkaar te verbinden om zo (lokale) samenwerkingen op te zetten. 

NEXT biedt jou:

  • inspiratie en kennis rondom het betrekken van ouders.
  • de kans om je eigen aanbod te versterken op het gebied van Taal en Ouderbetrokkenheid.
  • toegang tot een actief netwerk van organisaties die aanvullend onderwijs aanbieden waarbinnen kennis en ervaringen over Taal en Ouderbetrokkenheid gedeeld worden.
  • toegang tot een online platform met informatie en good practices van andere organisaties.
  • toegang tot een serie bijeenkomsten over verschillende aspecten van Taal en Ouderbetrokkenheid.

Dit netwerk is voor jou als:

  • je aanvullend onderwijs aanbiedt.
  • je ervaring hebt met, of ervaring wil opdoen met het betrekken van ouders bij het aanbod voor de kinderen. 

Doe je mee?  
Vul dan het inschrijfformulier in. 
Hierbij kun je ook gelijk je wensen en input voor het netwerk leveren. Lid worden van NEXT is in het jaar 2022 kosteloos.   

Voor wie: In principe is de training alleen voor coördinatoren van aangesloten organisaties. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal. Staan jullie er niet bij? Natuurlijk ben je welkom om alsnog de training te volgen; neem dan eerst contact met ons op (info@hetbegintmettaal.nl of 030-2422841) en we vertellen je alles over aansluiten bij Het Begint met Taal. Er zullen ook NT2-docenten deelnemen aan deze training. Meer informatie is te vinden op de website van ITTA.

Gerelateerde berichten