10.000e afhaalpakket bij Bibliotheek Houten-Centrum

Chrissey (9 jaar) werd blij verrast met een bloemetje en een boekenpakket. Chrissey bleek degene te zijn die het 10.000e afhaalpakket in de AfhaalBieb Houten-Centrum kwam afhalen. Ze was overdonderd dat zij het 10.000e pakket uitgereikt kreeg. “Ik vind het hartstikke leuk om te lezen. Ik ben erg blij met deze verrassing.”

Sinds begin januari kan iedereen die lid is van de Bibliotheek net als in 2020 tijdens de eerdere lockdowns boeken bestellen in de AfhaalBieb. De AfhaalBieb is in principe in het leven geroepen voor ouderen, kinderen en mensen die minder digitaal zijn. Maar de AfhaalBieb wordt door veel meer mensen gebruikt, zo blijkt uit de cijfers. Godfried Carbo, Manager Publieksservice bij de Bibliotheek Lek & IJssel: “Sinds januari hebben wij inmiddels meer dan 10.000 afhaalpakketten verwerkt. Onze medewerkers en vrijwilligers hebben heel wat boeken door hun handen zien gaan. Het leuke is dat zij veel mensen ook op nieuwe ideeën hebben gebracht. Als een boek niet aanwezig was in de vestiging, werd er regelmatig een alternatief meegegeven. Daar hebben we veel leuke reacties op gehad.”

Nieuwe service bij de AfhaalBieb: Verrassingspakket
Sinds vorige week is er een nieuwe service toegevoegd aan de AfhaalBieb: het verrassingspakket. “We merken dat mensen het snuffelen in de Bibliotheek missen. En dat het soms lastig is om online een keuze te maken. Daarom bedachten we het verrassingspakket. Als je op het bestelformulier van de AfhaalBieb aangeeft wat je leuk vindt om te lezen, dan stellen onze medewerkers en vrijwilligers met jouw wensen in gedachten een verrassingspakket samen. Een leuk alternatief voor het ‘shoppen’ in de Bibliotheek.” Aldus Godfried Carbo.

Online gewoon open
In alle vestigingen worden de bezoekers en leden erg gemist. Godfried Carbo: “We hopen natuurlijk dat we snel weer open mogen. Maar we weten ook dat dat misschien nog even kan gaan duren. Daarom bieden we online heel veel inspiratie en mogelijkheden aan. Bijvoorbeeld met de PressReader Hotspot. Leden en niet-leden hebben daarmee toegang tot wel 7600 internationale kranten en tijdschriften. Of de gratis online cursussen en trainingen speciaal voor leden. En de TijdschriftenBieb. Hier lezen onze leden gratis online toonaangevende Nederlandstalige tijdschriften. Daarmee hopen we toch elke keer weer wat nieuws te bieden aan leden en bezoekers.”

Geef een reactie
Gerelateerde berichten