Ben jij of ken jij dé Jeugdspecialist 2023? Meld je aan voor 1 mei!

(Video onder bericht)

Elk jaar benoemen we samen met een vakjury de NBD Biblion Jeugdspecialist van het jaar. De beste jeugdspecialist weet alles over kinderboeken, houdt de collectie op peil, zorgt voor een uitdagende en veilige leesomgeving voor kinderen van 6 tot 18 jaar, én weet ook buiten de bibliotheek kinderen te enthousiasmeren met innovatieve initiatieven. Deze bevlogen jeugdspecialist verdient een prijs: de prijs voor NBD Biblion Jeugdspecialist van het jaar 2023! Deze verkiezing is een samenwerking tussen Bibliotheekblad, CPNB en NBD Biblion. 

Wie wordt de Jeugdspecialist van het jaar 2023?
Collega’s uit de bibliotheekwereld kunnen een collega nomineren die echt een kei is op het gebied van kinder- en jeugdboeken. Een held in het bevorderen van leesplezier bij kinderen door bijvoorbeeld trainingen in 21e-eeuwse vaardigheden of Fablabs. De NBD Biblion Jeugdspecialist is als inspirator voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de jonge doelgroep uit te dagen en weet zowel binnen als buiten de bibliotheek een veilige en prikkelende leesomgeving te creëren. Vorig jaar werd Toos van den Beuken van Bibliotheek Helmond-Peel op Jeugdspecialist van het jaar. Volgt jouw collega haar op?

Wil jij iemand nomineren?
Ken jij zo’n topper van een jeugdbibliothecaris, leesconsulent, leescoach, educatiemedewerker of iemand die geweldige activiteiten kan organiseren waardoor de bibliotheek voor alle kinderen relevant en interessant blijft? Meld deze collega dan snel aan en moedig ook vakgenoten aan om hetzelfde te doen, juist in deze tijd waarin jeugdspecialisten onmisbaar werk doen achter de schermen! Je hebt tot maandag 1 mei 2023 de tijd om jouw nominatie in te dienen.

Uitreiking op 9 november
De uiteindelijke winnaar wordt op 9 november bekendgemaakt (data onder voorbehoud) tijdens de uitreiking van de verkiezing van de Beste Bibliotheek en Jeugdspecialist van het jaar in Zoetermeer. De winnaar neemt naast de titel NBD Biblion Jeugdspecialist ook een geldprijs van € 1000,- in ontvangst, te besteden aan een project binnen de bibliotheek dat de jeugdafdeling ten goede komt.

Meld jezelf of je collega aan via nbdbiblion.nl/jeugdspecialist

Op 19 mei verrasten we Toos van de Beuken met het winnen van de titel: NBD Biblion Jeugdspecialist 2022
Gerelateerde berichten