Boekenberg Spijkenisse lanceert audiovisuele tour via app

Op 27 november heeft Boekenberg Spijkenisse een app gelanceerd die het mogelijk maakt een audiovisuele tour door het uit 2012 stammende bibliotheekgebouw te maken. Onder anderen architect Winy Maas en burgemeester Foort van Oosten geven tijdens de Boekenbergtour uitleg over de totstandkoming van de boekenpiramide, de architectuur, het bijzondere klimaatsysteem en allerlei andere interessante weetjes. Ter gelegenheid van de lancering werd de burgemeester uitgenodigd om als allereerste bezoeker de tour te volgen.

Bibliotheek de Boekenberg opende in 2012 haar deuren voor publiek en mag sindsdien vanwege de bijzondere architectuur rekenen op veel belangstelling. Het bibliotheekgebouw ontving – voor het coronavirus – regelmatig groepen uit het binnen- en buitenland voor een rondleiding. ‘We krijgen verzoeken vanuit de hele wereld. Architecten, bibliotheken, beleidsmedewerkers, planologen, fotografen en studenten willen graag meer weten over ons gebouw. Vaak komen ze in kleine groepjes, maar een enkele keer zijn het meerdere touringbussen die voor onze deur stoppen,’ aldus Olga van Reede van de bibliotheek. 

De Boekenbergtour is te volgen via een gratis app op telefoon of tablet. De route kan samen of alleen in zo’n 45 minuten worden gelopen. “Niet alle groepen en individuen melden zich vooraf aan. Ook hen willen we graag meenemen in ons bijzondere verhaal. Met de tour, die binnenkort ook in het Engels te volgen is, kan dat,’ aldus Van Reede. 

De Boekenbergtour is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Nissewaard, NBD Biblion, architectenbureau MVRDV, VORM en Streekarchief Voorne-Putten. 

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vrijdag 27 november bij de balie in de Boekenberg aanmelden.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten