CPNB start #ikleesthuis-campagne

Door middel van twee korte oproepen wil de CPNB alle Nederlanders wijzen op het belang van boeken lezen, juist nu zoveel mensen thuiszitten door het coronavirus.

De CPNB stelt dat de campagne rond het ‘thuislezen’ er op is gericht zoveel mogelijk (potentiële) lezers aan een mooie (lees)ervaring met een boek te helpen, juist nu het sociale leven stil is komen te liggen en zoveel mensen noodgedwongen aan huis gekluisterd zijn. De campagne sluit daarmee ook aan op de hashtag #ikleesthuis, door schrijfster en Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel in het leven geroepen, die op sociale media veel wordt gebruikt om leestips met elkaar te delen.

De leesbevorderende campagne rond het ‘thuislezen’ roept mensen op naar hun (online) boekhandel te gaan of gebruik te maken van de diensten van onlinebibliotheek.nl. Via posters (dankzij JCDecaux door heel Nederland in abri’s), online, sociale media, advertenties in dagbladen en (waarschijnlijk) ook landelijke radiospotjes zullen twee korte oproepen worden verspreid: ‘Zit je thuis vandaag? Gelukkig kun je daar ook veel beleven. Met een boek!’ en: ‘Vandaag niet naar buiten? Dan haal je de wereld toch gewoon binnen? Met een boek!’.

Daarnaast is de Boekenweekactie verlengd en krijgen lezers nog tot het einde van de maand (zolang de voorraad strekt) het Boekenweekgeschenk cadeau bij aanschaf van € 15 aan Nederlandstalige boeken.

Eveline Aendekerk, directeur Stichting CPNB, zegt over de inderhaast opgezette campagne: ‘Met al het verontrustende nieuws kunnen boeken voor een beetje troost, ontspanning en ontsnapping zorgen. Ik vind het mooi en inspirerend om te zien hoe mensen op sociale media nu de meest uiteenlopende boekentips met elkaar delen met #ikleesthuis. De leesbevorderende campagne rond het “thuislezen” is bijzonder snel samen met het boekenvak tot stand gekomen, daar ben ik trots op. Laten we juist nu met z’n allen de boekwinkel en bibliotheek steunen en boeken blijven kopen en lenen.’

Geef een reactie
Gerelateerde berichten