Cultuurfabriek Veenendaal viert tienjarig jubileum

Op zaterdag 10 oktober viert De Cultuurfabriek in Veenendaal haar tienjarig jubileum met een feestelijk programma met gratis activiteiten in het hele gebouw.

De Cultuurfabriek werd in 2010 gerealiseerd op het terrein van de voormalige wolfabriek Hollandia. Behalve de bibliotheek zijn er onder andere ook Museum Veenendaal, de kunstuitleen, de VVV, de historische vereniging en een leescafé te vinden.

Tijdens de feestelijke jubileumviering (waarbij de coronamaatregelen in acht zullen worden genomen) kunnen bezoekers onder andere een kijkje nemen bij de ‘Parels van De Cultuurfabriek’, een fototentoonstelling van de Veense fotograaf Sander van Laar, of kunnen ze een kijkje achter de schermen krijgen op plekken waar men normaal gesproken nooit komt. 

In het documentatiecentrum met veel oude beelden en verhalen van Veenendaal kan men leren hoe de Historische Vereniging Oud Veenendaal de Veense geschiedenis bewaart. Jos van Eldonk, architect van het gebouw, zal een lezing geven over de architectonische visie achter de Cultuurfabriek. Museum Veenendaal geeft uitleg over het weven van wol en biedt de mogelijkheid de oude rondbreimachine en het weefgetouw uit de oorspronkelijke fabriek te bewonderen

Verder kan men zich inschrijven voor talloze doeactiviteiten en workshops en is er voor kinderen de theatervoorstelling De Boekenmagiër.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten