De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert Novio Magica: een nieuw fantasyfestival over boeken en films

Op 29 mei, tweede pinksterdag, zijn de Stevenskerk en het Mariënburgplein in Nijmegen het decor van een nieuw festival: Novio Magica, fantasy, book & film fest. Bestsellerauteur en ambassadeur Thomas Olde Heuvelt opent het festival met een preek vanaf de kansel. Ook zijn er nationale en internationale schrijvers, schrijf- en illustratieworkshops, films en een jeugdprogramma met o.a. Paul van Loon.

De Stevenskerk is het epicentrum van dit nieuwe evenement. Hier geven nationale en internationale schrijvers acte de présence en vinden allerlei creatieve workshops en boeiende colleges plaats. Ook zijn er in de kerk verschillende winkels te vinden om lekker te shoppen. Daarnaast kunnen fantasyliefhebbers hun fantasyhart ophalen tijdens allerlei activiteiten in Bibliotheek Mariënburg, arthouse LUX en op het Mariënburgplein.

Jongerenprogramma
De bekende thrillerschrijver Thomas Olde Heuvelt spreekt vanaf de kansel in de Stevenskerk de openingspreek uit. Young Adult-schrijvers Rima Orie en Natalie Koch praten over fantasy in Young Adult. Ook is er een panelgesprek met Martijn Lindeboom en Vamba Sherif. Zij vroegen Nederlandse auteurs met een verschillende culturele achtergronden een verhaal te schrijven gebaseerd op het beroemde sciencefictionverhaal ‘De komeet’ uit 1920 van W.E.B. Du Bois. Vier auteurs die meegewerkt hebben aan deze bundel, namelijk Chris Polanen, Rochita Loenen-Ruiz en Khadija al Mourabit, doen ook mee aan het panelgesprek. De presentatie is in handen van schrijver en muzikant Laurens van der Linde, bekend van o.a. BOYBAND, de literaire boyband. Martijn Lindeboom geeft aansluitend een workshop ‘fantasyverhaal schrijven’. Eva Toorenent, ook wel bekend als Evaboneva, laat zien hoe je de mooiste fantasierijke illustraties maakt.

Debutanten en oudgedienden
Hoe krijg je als beginnende schrijver je boek gepubliceerd? Laurens van der Linde gaat hierover in gesprek met twee debuterende fantasyauteurs: Liang de Beer en Roderick Leeuwenhart. Ook worden twee beroemde internationale auteurs geïnterviewd: Catriona Ward en V.E. Schwab. Thomas Olde Heuvelt is groot fan van Catriona Ward en gaat via een live-verbinding met haar in gesprek. De Amerikaanse auteur V.E. Schwab, bekend van De Verborgen Universiteit-triologie, wordt geïnterviewd door Mieke van Eijsden van Bibliotheek Utrecht.

Jeugdprogramma
Ook voor kinderen en hun grote mensen is er genoeg te zien en te beleven tijdens Novio Magica. Ze kunnen niemand minder dan griezelschrijver Paul van Loon ‘in het echt’ zien. Hij treedt met zijn band de Andere Snuiters op in LUX en zal daarna signeren in Bibliotheek De Mariënburg. Nog een andere bekende kinderboekenschrijver is aanwezig in de bieb: Marcel van Driel, schrijver van de serie Game Helden. Marcel leest voor en illustrator Paco Vink leert kinderen hoe ze zelf de alien Blaag de Blob kunnen tekenen. Voor peuters en kleuters speelt Susanne Roos ’s ochtends een interactieve voorleesvoorstelling over haar prentenboek Vleertje Muis.

Programmaoverzicht
Dit is slechts een greep uit het programma, er is nog veel meer te doen. Kijk voor het hele programma op www.noviomagica.com. De toegang is gratis, alleen voor de films in LUX en de voorstelling van Paul van Loon is er ticketverkoop via LUX. Novio Magica wordt georganiseerd door Bibliotheek Gelderland Zuid, Ieder Talent Telt, Arthouse LUX, Dekker v.d. Vegt Boekverkopers, Señor Hernandez en Gator Merchandise.

Gerelateerde berichten