Dr. P.A. Tiele-Stichting Scriptieprijs 2024

Heb jij in het afgelopen collegejaar een scriptie geschreven op het gebied van de boekwetenschap? En wil je jouw scriptie niet laten verstoffen, maar onder de aandacht brengen van vakgenoten? In 2024 schrijft de Tiele-Stichting weer een prijs uit voor de beste boekwetenschappelijke scriptie.

Tiele-scriptieprijs 2024
De Tiele-Stichting looft een prijs uit voor de beste scriptie op het gebied van de boekwetenschap in de ruimste zin van het woord. Deelname staat open voor iedere studerende aan een hbo- of wo-opleiding in Nederland en Vlaanderen. De scriptie moet zijn afgerond en door de onderwijsinstelling aanvaard in het academisch jaar 1 september 2023 -1 september 2024. Wil je meedoen, stuur je scriptie dan in vóór 1 oktober 2024. Voor de beste inzending looft de Tiele-Stichting een prijs van € 1.000,- uit.

Inlichtingen en inzending
nlichtingen over de scriptieprijs zijn te verkrijgen via info@tiele-stichting.nl. Voor meer informatie kun je ook terecht op onze website: www.tiele-stichting.nl. De scriptie dient als een PDF-document via email gezonden te worden aan info@tiele-stichting.nl. Na ontvangst wordt een bevestiging gestuurd.

Over de Tiele-Stichting
De Tiele-Stichting wil de wetenschap van het boek in al haar aspecten bevorderen. Zij doet dit onder andere door middel van het instellen van leerstoelen, het (doen) uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, het (doen) uitgeven van wetenschappelijke publicaties, het organiseren van symposia en lezingen en sinds 2007 door het bekronen van opmerkelijke scripties. De Dr. P.A. Tiele-Stichting – opgericht in 1953 en vernoemd naar de vermaarde bibliograaf en bibliothecaris dr. P.A. Tiele (1834-1889) – heeft sinds 2003 de vorm van een samenwerkingsverband voor boekwetenschap waarin vrijwel alle wetenschappelijke en marktgelieerde organisaties en instellingen op dit terrein zijn vertegenwoordigd.

Gerelateerde berichten