Genomineerden NS Publieksprijs 2021 bekend

De stemperiode is gestart voor de NS Publieksprijs, de grootste publieksprijs voor boeken in Nederland. De genomineerden voor de bekendste boekenprijs voor volwassen lezers zijn bij de talkshow Khalid & Sophie op NPO 1 bekendgemaakt. De genomineerden van de NS Publieksprijs 2021 zijn:

•Bonuskind – Saskia Noort
•Derksen – Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman
•Ik ga leven – Lale Gül
•Martien – Jan Dijkgraaf
•Opgewekt naar de eindstreep – Hendrik Groen
•Wen er maar aan – Maike Meijer

Stemperiode tot en met 17 november
Een maand lang kan er door alle lezers van Nederland worden gestemd op deze genomineerde boeken óf op een boek naar keuze via www.nspublieksprijs.nl. Tijdens deze periode zullen de genomineerde auteurs of hun plaatsvervangende ambassadeurs aanschuiven bij Tijd voor MAX op NPO 1 om te praten over hun boek. Op 17 november sluiten ’s avonds om 19.30 uur de stembussen, waarna in aanwezigheid van de genomineerden in de talkshow M op NPO 1 door Margriet van der Linden bekend wordt gemaakt welk boek de titel Boek van het Jaar 2021 krijgt.

Genomineerden 2021
De lijst met nominaties voor de NS Publieksprijs 2021 kent dit jaar drie schrijvers die nog niet eerder genomineerd zijn: Jan Dijkgraaf, Lale Gül, en Maike Meijer. En drie schrijvers die al meer dan één keer genomineerd waren: Saskia Noort, Hendrik Groen en Michel van Egmond; die laatste is nu genomineerd met Antoinnette Scheulderman.

Michel van Egmond won de prestigieuze prijs in 2017 met De wereld volgens Gijp, in 2014 met Kieft en in 2013 met Gijp. Hendrik Groen won de prijs al twee keer, voor Zolang er leven is in 2018 en voor Pogingen iets van het leven te maken in 2016. Saskia Noort is al maar liefst zes keer eerder genomineerd voor haar titels: Stromboli (2018), Huidpijn (2017), Debet (2014), De verbouwing (2009), Nieuwe buren (2006) en De eetclub (2004)

NS Publieksprijs
Bij de NS Publieksprijs geldt: de lezer bepaalt. Het boek waar het lezerspubliek het meest op stemt wint. De zes genomineerde oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (1 juli 2020 tot 1 juli 2021). Het Nederlandse publiek kan stemmen voor de NS Publieksprijs via www.nspublieksprijs.nl. Stemmers maken kans op een jaar lang gratis boeken en gratis reizen met de trein. Vorig jaar werd een recordaantal stemmen uitgebracht van maar liefst 159.000. De NS Publieksprijs bestaat, naast de eretitel Boek van het Jaar 2021, uit een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een jaar lang reizen met de NS Business-Card 1e Klas.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten