Harm Smit neemt afscheid als directeur van Bibliotheek aan de Vliet

Op 1 september aanstaande treedt Harm Smit, na 43 jaar lang werkzaam te zijn geweest in de bibliotheekwereld, terug als directeur/bestuurder van de Bibliotheek aan de Vliet. Hij gaat met vervroegd pensioen.

Harm Smit trad in 1998 aan als directeur van de Bibliotheek Rijswijk, die in 2012 met Bibliotheek Leidschendam-Voorburg fuseerde tot de Bibliotheek aan de Vliet, waarvan hij de eerste directeur/bestuurder werd.

Voorafgaand aan zijn periode in Rijswijk vervulde Smit verschillende functies binnen de bibliotheekwereld, onder andere bij de Bibliotheek Zoetermeer en in Harlingen.

Bibliotheek aan de Vliet meldt in een persbericht naar aanleiding van het vertrek van Smit: ‘In de afgelopen jaren werd mede door zijn leiding de positie van de bibliotheek verstevigd in beide gemeenten. Er is fors ingezet op bestrijding van laaggeletterdheid en het versterken van digitale vaardigheden van inwoners. Het stimuleren van leesplezier en leesbeleving en mediawijsheid binnen het onderwijs stond hoog op de agenda. Daarnaast biedt de bibliotheek een rijk en gevarieerd aanbod van activiteiten, die deels met culturele en maatschappelijke partners worden ontwikkeld.’

Bibliotheek aan de Vliet heeft op dit moment te maken met mogelijke bezuinigingsplannen van de gemeente Leidschendam-Voorburg. In een interview met Rijswijk TV zegt Smit daarover: ‘Kijk, volgens mij is er nooit echt een rustige periode. Er liggen een hoop projecten en kansen voor de bibliotheek, zowel in Leidschendam-Voorburg als in Rijswijk. Mijn opvolger kan meeschrijven en positief bijdragen aan het nieuwe beleidsplan. In Rijswijk zitten we met het Huis van de Stad waar de bibliotheek zich in gaat vestigen. Ook daar kan mijn opvolger mee aan de slag.’

Bibliotheek aan de Vliet start op korte termijn met de werving van een nieuwe directeur/bestuurder. 

Geef een reactie
Gerelateerde berichten