Het programma van Bibliotheekplaza is bekend (9 november)

Bibliotheekplaza is al 20 jaar hét jaarlijkse event voor bibliotheekprofessionals, georganiseerd door Probiblio. Een inspirerend en verrassend congres voor iedereen die betrokken is bij de toekomst van bibliotheken. Je doet tijdens de dag inspiratie op van buiten de branche en ontmoet collega’s uit het land. Dit jaar is het thema De kracht van verhalen. Dit jaar worden ook de prijzen voor De Beste Bibliotheek van Nederland en de Beste Jeugdspecialist uitgereikt op Bibliotheekplaza.

Het programma is als volgt:
09:15 uur Inloop
10:00 uur Aftrap programma
12:00 uur Lunch
12:55 uur Start deelsessies
15:30 uur Feestelijke uitreiking Beste Bibliotheek en NBD Biblion Jeugdspecialist
16:30 uur Afsluiting en borrel

Sprekers over de kracht van hun verhalen
Deze sprekers vertellen over de kracht van (hun) verhalen:

Plenaire sprekers:

•Kees Klomp, vertelt hoe een verhaal waarin we als samenleving geloven effect heeft op ons handelen. En hoe je met een goed verhaal mensen in beweging kan brengen.
•Sander van Duijn, van Storydiggers, legt uit wat de kracht van verhalen is. Wat maakt een goed verhaal? Waarom raken we zo in de ban van een goed verhaal?

Deelsessies:

• Job van Tol, ARTIS-dierverzorger, schrijver van het boek De oppasser en verhalenverteller, neemt je in zijn verhaal mee langs enkele historische levensverhalen uit het 185-jarige park.
• Martine Winkel, gaat jou als verhalenbevrijder op een praktische manier helpen om jouw persoonlijke professionele verhaal te ontrafelen.
• Rixt Hulshoff Pol, inhoudelijk programmamaker bij het Tropenmuseum, vertelt over de poëtische programmareeks ‘Dichter bij Onze koloniale erfenis’.
• Maarten van den Berg, director Marketing Communications KIT, geeft een tour door het koloniale verleden van het KIT aan de hand van decoraties in- en rondom het gebouw.
• Theo Pronk, directeur van Stichting Verborgen Stad, neemt je mee in het project De Verborgen stad, een ‘Google Street View’ van het verleden

En ‘last, but not least, Eva Cleven, dj op radio 3FM en presentator van het Klokhuis, neemt je dagvoorzitter mee door de verhalen van de dag.

De locatie: KIT Amsterdam
Ook dit jaar kiest Bibliotheekplaza bewust voor een duurzame eventlocatie. Het Koninklijk Instituut voor de Tropen helpt wereldwijd grote partijen als overheden en bedrijven om een inclusieve en duurzame samenleving op te bouwen. Op Kit.nl lees je hun duurzaamheidsverhalen, over de uitdagingen, keuzes en kansen.

Aanmelden
Kom 9 november 2023 naar Amsterdam en ervaar de kracht van verhalen. Laat je inspireren, motiveren, vermaken, informeren, onderwijzen en emotioneren. En maak een zelf een nieuw verhaal! Kijk voor het hele programma en inschrijving op: www.bibliotheekplaza.nl
Gerelateerde berichten