IFLA-conferentie dit jaar afgelast

Op 9 april heeft de International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA) bekendgemaakt vanwege de coronapandemie te hebben besloten het World Library Information Congres (WLIC),  dat half augustus in Dublin had moeten plaatsvinden, voor dit jaar af te gelasten. Dublin zal nu in 2022 fungeren als gaststad voor de conferentie. 

In een verklaring op haar website meldt de IFLA het moeilijke besluit tot afgelasting van de conferentie met name genomen te hebben met het oog op de veiligheid van de deelnemers, vrijwilligers, eigen medewerkers, sponsors en alle anderen die bij de organisatie van het evenement betrokken zijn. Bovendien gaan in het geval van een dergelijk internationaal evenement ook de strikte reisbeperkingen meespelen die sommige landen momenteel hanteren. IFLA hoopt dat medio augustus het ergste achter de rug is, maar stelt dat er nog te veel onzekerheid is om ‘an event that is as safe, open and inspiring for all as we want’ te kunnen garanderen. Om die reden heeft IFLA in overleg met het Irish National Committee besloten het congres af te gelasten.

IFLA geeft aan dat de voorbereidingen voor de WLIC-editie van volgend jaar in Rotterdam voorspoedig verlopen en dat die conferentie naar verwachting zoals gepland door zal gaan.
Dublin zal nu in 2022 fungeren als gaststad voor het congres, mede omdat inmiddels bekend is geworden dat de beoogde locatie voor dat jaar, het New Zealand International Convention Centre in Auckland, niet op tijd klaar zal zijn. Het Nieuw-Zeelandse congrescentrum werd op 22 oktober 2019 getroffen door een grote brand en de herstelwerkzaamheden hebben door de coronacrisis vertraging opgelopen.  

Geef een reactie
Gerelateerde berichten