Koninklijke Bibliotheek lanceert ThuisBieb

De Koninklijke Bibliotheek (KB) is vandaag gestart met de zogeheten online ThuisBieb. Via de ThuisBieb-app zijn vanaf vandaag tijdelijk 100 e-books  beschikbaar voor iedereen, ook voor mensen die géén lid zijn van de bibliotheek. De ThuisBieb blijft beschikbaar tot en met 10 mei.

De ThuisBieb bevat ongeveer 65 titels voor volwassenen (pdf) – zowel fictie als non-fictie – en ongeveer 40 titels voor de jeugd (dpf), in verschillende leeftijdscategorieën. De KB spreekt van een selectie die voor ieder wat wils bevat: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. Tot de selectie behoren populaire titels als Rinkeldekink van Martine Bijl, maar bijvoorbeeld ook de nieuwste editie van het voetbalmagazine Hard Gras en minder bekende boeken als Post voor Rus Ordelman van Bette Adriaanse, De mentor van Tessa Kollen, Mindgym work-outs van Wouter de Jong, De kat en de generaal van Nino Haratischwili en Strovuur van Gerwin van der Werf. Voor de jeugd bevat de ThuisBieb bekende titels als Stuntvlogger Sam van Jelmer Jespen, en daarnaast ook bijzondere boeken als Toverhanden van Chris Winsemius, Alaska van Anna Woltz, Trinkets van Kirsten Smith en Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel. Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken in deze onzekere tijd. De ThuisBieb sluit daarmee aan bij de CPNB-campagne #ikleesthuis, die naar aanleiding van de coronacrisis werd gelanceerd, zo meldt de KB. Enkele weken geleden besloot de KB al om via de LuisterBieb ruim 100 luisterboeken toegankelijk te maken voor leden en niet-leden.

De ThuisBieb-app is beschikbaar  in de App Store en naar verwachting op korte termijn ook in Google Play. De app is beschikbaar tot en met 10 mei.

De KB meldt ook nog dat het aantal bezoekers van de online Bibliotheek sinds de start van de campagne #ikleesthuis meer dan verdrievoudigd is en dat het aantal uitleningen ruimschoots verdubbeld is.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten