Muziekweb: significante stijging bezoek en gebruik tijdens coronaperiode

Muziekweb meldt een aanzienlijke stijging van het bezoek en gebruik de na de afkondiging van de cornamaatregelen op 15 maart Tijdens de maanden maart en april kwam het aantal bezoeken van de website maandelijks ruim boven de 800.000 uit. In april lag het aantal bezoeken zelfs op 863.000,  44 procent hoger dan in april 2019.

De diensten die Muziekweb aanbood in de periode dat de openbare bibliotheken gesloten waren, vanaf 16 maart tot medio mei, werden door de bezoekers van de website zeer goed gebruikt. Zo werden in april de muziekfragmenten (30 seconden van iedere track) meer dan 1,1 miljoen keer beluisterd, een stijging van 25 procent ten opzichte van april 2019.

Ook de playlists werden meer beluisterd dan in 2019. Deze playlists zijn samengesteld door de Muziekweb-redactie rond een actueel thema, en kunnen volledig vanuit huis beluisterd worden. In april 2020 werden de playlists bijna 45 procent meer beluisterd in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, aldus Muziekweb in een persbericht.
Muziekweb stelt dat het gebruik van de website en fragmenten al jaren toeneemt, maar noemt de stijging sinds het ingaan van de coronamaatregelen significant.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten