NBD Biblion hervat levering van materialen

Na de productie op 26 maart tijdelijk te hebben stilgelegd met het oog op de gezondheid van zijn medewerkers heeft NBD Biblion op 7 april de levering van materialen weer hervat. Inmiddels zijn er in de binderij veiligheidsmaatregelen getroffen waardoor de veiligheid van de medewerkers voldoende gegarandeerd kan worden, zo stelt het bedrijf.

Op 23 maart kondigde NBD Biblion aan de productie en het uitleveren van boeken met ingang van 26 maart tijdelijk stop te zetten  Het werd op dat moment met het oog op de gezondheid van de medewerkers onvoldoende verantwoord geacht om door te gaan met werken in de binderij en drukkerij. 

Inmiddels zijn er maatregelen getroffen. NBD Biblion meldt daarover in een persbericht: ‘De afgelopen twee weken zijn wij in Zoetermeer dan ook hard bezig geweest met de voorbereidingen om onze productie weer veilig te kunnen hervatten. Er zijn veiligheidsmaatregelen in onze binderij doorgevoerd, waardoor onze collega’s op een veilige manier en op ruime afstand van elkaar, hun werk kunnen uitvoeren. Ook hebben we voldoende beschermende materialen kunnen aanschaffen. Daarnaast hebben we nog een aantal stappen kunnen automatiseren in het proces zodat minder handelingen nodig zijn van onze mensen.’

Nadat duidelijk werd dat de bibliotheken nog tot ten minste 28 april gesloten zouden blijven, heeft NBD Biblion contact gehad met veel bibliotheken om te inventariseren welke er toch graag leveringen willen ontvangen. Daaruit werd duidelijk dat ruim tweederde van de klanten graag de bestellingen wil ontvangen en heeft gevraagd om, indien mogelijk, de leveringen door te laten gaan, zo meldt het bedrijf.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten