NBD Biblion stopt tijdelijk met de productie en het uitleveren van boeken

NBD Biblion heeft, met het oog op de gezondheid van zijn medewerkers, besloten met ingang van woensdag 25 maart te stoppen met de productie en het uitleveren van boeken en andere materialen. De maatregel duurt in ieder geval tot 6 april.

NBD Biblion stelt in een persbericht met het oog op de aangescherpte overheidsrichtlijnen aanvullende maatregelen te moeten nemen. ‘We vinden het momenteel onvoldoende verantwoord om door te gaan met werken in de binderij en drukkerij; hier werken medewerkers dicht op elkaar en worden materialen continue aan elkaar doorgegeven,’ aldus NBD Biblion.

De maatregel duurt in ieder geval tot 6 april. NBD Biblion zal de situatie op 5 april opnieuw bekijken en de richtlijnen vanuit de overheid blijven volgen.

NBD Biblion spreekt van een moeilijk besluit, ‘omdat wij zien dat veel bibliotheekmedewerkers vanaf huis hun werk voortzetten. Wel hebben we gemerkt dat bij meerdere bibliotheken en scholen geen pakketten kunnen worden afgeleverd. Hierdoor komt er een retourstroom op gang vanuit het CB met het risico dat er leveringen in de keten blijven hangen of kwijt raken.’

Het bedrijf blijft wel nog digitaal het nieuwe titelaanbod toesturen, zodat bibliotheken wel nog kunnen blijven acquireren; de NBD-medewerkers van inkoop en redactie zullen hun werkzaamheden vanuit huis voortzetten. Daarmee kunnen de orders gewoon worden geplaatst. ‘Hierdoor voorkomen we vertraging in deze processen en vermijden we piekdrukte als de werkzaamheden weer worden hervat. Wij verzamelen alle bestellingen en zullen deze gezamenlijk uitleveren zodra dit weer mogelijk is. Orders die niet kunnen worden geleverd blijven zo lang als nodig bij ons staan in Zoetermeer,’ aldus NBD Biblion 
NBD Biblion meldt tevens dat de AI-pakketten in verband met het COVID-19-virus vanaf 31 maart tijdelijk, zonder extra kosten, digitaal gestuurd zullen worden.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten