Netwerk Mediawijsheid lanceert website isdatechtzo.nl

Illustratie: Shutterstock

Desinformatie is een groeiend probleem in Nederland. Bijna zeven op de tien Nederlanders maken zich hier zorgen over. Zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Netwerk Mediawijsheid.

Om de kennis over nepnieuws op een laagdrempelige manier te vergroten, heeft Netwerk Mediawijsheid de website www.isdatechtzo.nl gelanceerd. Daar vinden bezoekers handige tips om zelf uit te zoeken of informatie te vertrouwen is. Met video’s en animaties wordt uitgelegd hoe nepnieuws werkt en hoe het verspreid wordt. Denk bijvoorbeeld aan de werking van algoritmes op sociale media en het gebruik van deepfake.

Over Netwerk Mediawijsheid
Netwerk Mediawijsheid heeft de missie: ‘Iedereen mediawijs’. Met meer dan duizend aangesloten organisaties werkt het netwerk aan een Nederland waarin iedereen mediawijs is – of bezig is dat te worden. Want wie mediawijs is, kan zich gemakkelijker en zekerder bewegen in een wereld vol media. Netwerk Mediawijsheid is in 2008 als programma opgericht op initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het wordt aangestuurd door vijf organisaties uit het netwerk: de KB, Beeld en Geluid , ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, Omroep Human, en Kennisnet.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten