OBA organiseert ‘The Europe Challenge’ (9 mei)

Foto: Christian Lue / Unsplash

De OBA nodigt belangstellenden van harte uit om deel te nemen aan de online bijeenkomst The Europe Challenge op 9 mei om 14.30 uur. Tijdens The Europe Challenge gaan diverse Europese bibliotheken in samenwerking met hun partners, bezoekers en elkaar de uitdaging aan om oplossingen te zoeken voor sociaal-maatschappelijke en economische vraagstukken. Denk hierbij aan thema’s zoals klimaatverandering, werkgelegenheid, zorg en onderwijs. Ook onderwerpen als digitalisering en economisch welzijn zijn onderdeel van de discussie tijdens The Europe Challenge. Centraal hierbij staat de belangrijke rol van de bibliotheek in de maatschappij als platform voor leren, (persoonlijke) ontwikkeling, ontmoeting en dialoog. 

Jan Rock, docent aan de Universiteit van Amsterdam leidt de livestream in en praat vanuit een historisch perspectief over de veranderende rol van openbare bibliotheken als hoofdrolspelers in de Europese publieke ruimte. Aansluitend vindt een discussie plaats onder begeleiding van Anthony Zacharzewski, directeur van Democratic Society.

Het programma wordt georganiseerd door de European Cultural Foundation en de OBA in samenwerking met Public Libraries 2030 en Democratic Society. De voertaal is Engels.

Aanmelden kan HIER.
Download hieronder de flyer.
Zie ook het voorgaande bericht. Dat is HIER te lezen.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten