Rob Schouw vertrekt als directeur-bestuurder bij KunstenHuis Idea

Rob Schouw vertrekkend directeur KunstenHuis Idea. Foto door Mel Boas.

Rob Schouw, directeur-bestuurder van KunstenHuis Idea, heeft de organisatie per 1 maart verlaten om van zijn pensioen te genieten. Rob blijft nog enige tijd een adviserende rol vervullen voor speciale projecten.

Sinds het aantreden van Rob Schouw in augustus 2012, heeft de organisatie belangrijke stappen gezet op het gebied van kunst en cultuur in de regio De Bilt, Zeist en later ook Bunnik en Soest. In de tijd dat Rob directeur-bestuurder was fuseerden de Biltse- en de Zeister-  muziekschool en werd  de Peppel in 2019 ondergebracht bij wat toen nog het KunstenHuis heette. Twee elkaar concurrerende dansscholen vonden elkaar en brachten hun dansaanbod als Dansschool EDC onder bij het KunstenHuis.
Na een onderzoek van de toezichthouders van Idea en het KunstenHuis bleek dat de twee organisaties zo mooi complementair aan elkaar waren dat het een erg logische en wenselijke optie was om deze twee organisaties in elkaar te schuiven waardoor in januari 2022 KunstenHuis Idea ontstond.

Overdracht
Met ingang van 1 december 2023 is Jan Brands-Leever de nieuwe directeur-bestuurder van KunstenHuis Idea. Rob Schouw heeft tussen 1 december en 1 maart zijn werk aan Jan Brands – Leever overgedragen om een soepele overgang realiseren en de kennisoverdracht te waarborgen. Rob Schouw blijft in de rol van adviseur beschikbaar voor KunstenHuis Idea.

Blijvende impact
Jo de Viet, voorzitter Raad van Toezicht: “Rob Schouw heeft zich met passie en toewijding ingezet voor KunstenHuis Idea. Vanaf 2012 heeft hij vol overgave inhoud gegeven aan onze missie en visie en hij heeft een blijvende impact gehad op ons werk en onze huidige organisatie. Als Raad van Toezicht hebben we genoten van de samenwerking, zijn inspirerende leiderschap en zijn scherpe inzichten. Zijn grote betrokkenheid hebben ons bij de les gehouden en gemotiveerd. We hebben groot respect hoe Rob met zijn team KunstenHuis Idea door de coronacrisis heeft geloodst. We zullen de aanwezigheid van Rob enorm missen, niet alleen om zijn professionele prestaties, maar ook om zijn menselijke kwaliteiten. Rob zijn integriteit, empathie, betrokkenheid en opgeruimde karakter hebben een diepe indruk op ons achtergelaten.”

Cultuur in de regio
Met KunstenHuis Idea is een regiobrede cultuurorganisatie ontstaan, die toegang tot kunst en cultuur biedt voor iedereen die geïnteresseerd is. De bibliotheken zijn een toegangspoort tot kennis en cultuur, het kunstencentrum maakt kunst maken mogelijk van beginners tot opkomende kunstenaars en op de podia is een breed palet aan voorstellingen te zien, van voorstelling voor schoolklassen tot theater en muziek. Door samen te werken met lokale organisaties zijn tal van projecten en programma’s voor het onderwijs en de samenleving in de vier gemeenten ontstaan.

KunstenHuis idea
KunstenHuis Idea is het huis voor kunst, cultuur, ontwikkeling en informatie in De Bilt, Bunnik, Soest en Zeist. KunstenHuis Idea bestaat uit drie podia, zes bibliotheken, een muziekschool, volksuniversiteit, theaterschool, dansschool en ateliers voor beeldende kunstlessen, een afdeling onderwijs en cultuur & samenleving.

Sinds december 2023 is Jan Brands-Leever de directeur-bestuurder van KunstenHuis Idea. (Foto door Mel Boas).

Gerelateerde berichten