Scholengemeenschap Panta Rhei gaat ‘Weddenschap’ aan met bibliotheek Amstelveen

De leerlingen uit brugklas 1-F van Panta Rhei met de door hen gekozen boeken.

(Video onder bericht)

Leerlingen van scholengemeenschap Panta Rei zijn een ‘Weddenschap’ aangegaan met Bibliotheek Amstelveen Stadsplein (onderdeel van de Bibliotheek Amstelland). De Weddenschap is een landelijke leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen waarin drie bekende Nederlanders als leescoach leerlingen in heel Nederland uitdagen om in een paar maanden tijd drie boeken te lezen.

De leescoaches van dit schooljaar zijn de zangeressen Dorentina en Shirma Rouse en de acteur Phi Nguyen. Zij hebben inmiddels hun eerste boek al gelezen en inspireren de deelnemers met vlogs over hun leeservaring.

De leerlingen van 1-F kregen van een leesmedia-coach van de bibliotheek uitleg over lezen en de soorten boeken die er zijn en gingen direct met een zoekopdracht aan de slag. Leerlingen die nog geen lid waren van de bibliotheek werden ter plaatse ingeschreven zodat alle leerlingen met hun eerste boek van de weddenschap in de schooltas terug naar school gingen. Ook zetten zij hun handtekening op een posterformaat contract. Panta Rhei en de Bibliotheek Amstelland werken al jaren structureel samen om boeken en plezier in lezen te promoten.

Voor alle leerlingen die drie boeken uitlezen is er een certificaat beschikbaar met daarop de gelezen boeken, een foto en een handtekening van hun eigen leescoach. Ook maken zij kans op een van de vele prijzen. De school met de meeste deelnemers wint de Weddenschaptrofee

Gerelateerde berichten