Bibliotheken organiseren schrijfwedstrijd ‘Ode aan het Oer-IJ landschap’

Foto: Tom Kisjes

Stichting Oer-IJ en de bibliotheken Kennemerwaard, Heiloo en IJmond Noord organiseren gezamenlijk een schrijfwedstrijd met als thema ‘Ode aan het Oer-IJ landschap’. Dit thema is een afgeleide van het landelijke thema voor 2021 ‘Ode aan het Landschap’ van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Hierbij gaat het vooral om de schoonheid en de gevarieerdheid van het buitengebied, maar is er ook oog voor de bedreigingen en teloorgang.

De Stichting Oer-IJ, die in deze regio de bijzondere kwaliteiten van het landschap onder de aandacht brengt van bewoners en bezoekers, en de gezamenlijke bibliotheken roepen het publiek op in actie te komen, op pad te gaan – bijvoorbeeld door een Oer-IJ fiets- of wandelroute te volgen – en zich te laten inspireren door het thema Oer-IJ landschap tot het schrijven van een verhaal of (stapel)gedicht en daarmee deel te nemen aan de wedstrijd.

Een jury, bestaande uit Paul Pfann, Hanneke Klinkert (beide docent Nederlands) en Joris Brussel (stadsdichter van Beverwijk en Alkmaar), beoordeelt de inzendingen. Voor de winnaars zijn er mooie prijzen beschikbaar (waaronder een VIP excursie Oer-IJ met een gerenommeerde Oer-IJ gids).

Wil jij meedoen? Stuur dan jouw verhaal, gedicht of stapelgedicht (korte gedichtjes, die je maakt door boeken op elkaar te stapelen. De titels op de ruggen vormen -van boven naar beneden- het gedicht) voor 15 september 2021 op. Gebruik voor je inzending niet meer dan 750 woorden. Doe je mee met een stapelgedicht maak dan een duidelijke foto van jouw gedicht en stuur deze in als .jpg of .jpeg. Stuur je inzending naar: inzendingenodeaanhetoerij@bknw.nl OF breng je inzending in een envelop naar één van de deelnemende bibliotheken. Alle inzendingen komen ter inzage op de website van Stichting Oer-IJ. Bekijk hier het wedstrijdreglement.

Naast deze schrijfwedstrijd organiseert Stichting Oer-IJ ook nog een wedstrijd voor fotografen en beeldend kunstenaars.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten