Stadkamer organiseert eerste online editie van Human Library

Stadkamer Zwolle kondigt aan op 5 mei de eerste online editie van Human Library te organiseren. Eigenlijk stond deze Human Library gepland op het Bevrijdingsfestival in Zwolle, maar de bibliotheek heeft er nu dus voor gekozen het online te doen vanwege de maatregelen rond de coronacrisis.

Op 5 mei leent Stadkamer geen gewone boeken uit, maar – middels de Human Library – mensen met een verhaal. Die dag zitten twaalf ‘levende boeken’ klaar voor een gesprek van 20 tot 30 minuten waarin alles gevraagd en besproken kan worden.over onderwerpen als depressie, ‘militair’, huiselijk geweld, ‘geadopteerd’, vluchteling en vrouwelijke autist. Vanwege de coronacrisis is nu gekozen voor een online editie.

‘In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Trans-vrouw, militair, huiselijk geweld en geadopteerd zijn enkele titels van boeken die klaar staan om hun verhaal te delen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. (…) De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan,’ aldus Stadkamer in een persbericht.

Geïnteresseerden hebben een laptop of mobiele telefoon nodig en een goede verbinding. Meedoen is gratis. De online editie van de Human Library vindt plaats op 5 mei van 13.30-16.20 uur.  

Geef een reactie
Gerelateerde berichten