Stadkamer Zwolle leidt 250 ‘talentfluisteraars’op

Foto: Thomas Bartelds

Tijdens het online Talent Event van Stadkamer op vrijdag 5 maart ontving wethouder Monique Schuttenbeld namens de gemeente Zwolle het predicaat Zwolle kiest voor Talent! Omdat Zwolle als eerste stad van Nederland bewust kiest voor het ontdekken en ontwikkelen van talent bij kinderen en jongeren krijg het nu het predicaat.

Het predicaat werd tijdens de online talentconferentie uitgereikt door pedagoog, auteur en talentcoach Luk Dewulf. Samen met talentenbouwer Els Pronk vertelde hij tijdens de talentconferentie over de talentenvisie. Harriët Gringhuis van Deltion College lichtte toe hoe deze visie binnen hun opleiding pedagogisch werk is geïntegreerd en Stadkamer ging in op haar eigen rol binnen dit traject.

250 ‘talentenfluisteraars’ opgeleid
Dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Zwolle heeft Stadkamer ruim 250 mensen opgeleid tot talentenfluisteraar volgens de methode van Dewulf en Pronk. Dit aantal wordt de komende jaren fors uitgebreid. “Talentenfluisteraars zijn mensen die door de juiste vragen te stellen en dóór te vragen, talenten van mensen naar boven weten te halen”, legt Merel Veger van Stadkamer uit.  “Daardoor kunnen zij het beste uit zichzelf halen. Voor kinderen die volop in ontwikkeling zijn is dat natuurlijk heel belangrijk, maar ook voor volwassenen is het heel waardevol.”
Dat beaamt ook wethouder Schuttenbeld: “Het is een enorme opsteker voor Zwolle om het predicaat Zwolle kiest voor Talent te krijgen. Dat er in onze stad heel veel talent aanwezig is, wist ik natuurlijk al lang. Het zit in ons DNA. Nu we 250 Talentenfluisteraars hebben die kinderen en volwassenen gaan ondersteunen in hun verdere ontwikkeling, weet ik zeker dat dit onze stad nog heel veel meer bijzondere, slimme, creatieve en geïnspireerde inwoners gaat opleveren. Bovendien werken we aan ons Culturele Perspectief 2040. Hierin is talentontwikkeling een belangrijk thema. Zo garanderen we dat we in onze stad en regio talent blijven ontwikkelen, nu en in de toekomst!”

Talent in het onderwijs
Samen met diverse partners als OOZ, Doomijn, Deltion, Windesheim en IJsselgroep en alle talentenfluisteraars geeft Stadkamer een vervolg aan het talentgedreven werken in het onderwijs.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten