Stichting CPNB gaat verhuizen

De Stichting CPNB is per 1 augustus verhuisd van haar huidige onderkomen aan de Amsterdams Herengracht naar een goedkoper pand aan de Overtoom. De CPNB noemt een andere huisvesting noodzakelijk om zo de bedrijfskosten naar beneden te brengen en daarmee haar voortbestaan te waarborgen.

CPNB-directeur Eveline Aendekerk had in haar nieuwjaarsspeech al aangekondigd dat een verhuizing vanwege de financiële situatie nodig was, maar teruglopende inkomsten veroorzaakt door de coronacrisis hebben het besluit om de huur op te zeggen versneld, mede ook omdat nagenoeg alle werknemers al drie maanden grotendeels vanuit huis werken en dat voorlopig ook nog wel zullen moeten blijven doen, aldus de CPNB in een persbericht. De nieuwe huisvesting betekent niet alleen een enorme kostenbesparing, maar geeft volgens de CPNB ook nieuwe energie. ‘Het pand aan de Herengracht, dat de laatste jaren eigenlijk te groot was, past qua uitstraling niet meer bij de CPNB die voortaan “de lezer centraal” wil stellen en zo op een transparante en creatieve manier wil samenwerken met alle partners van binnen en buiten het leesbevorderingsveld,’ zo stelt de leesbevorderingsorganisatie.

CPNB-directeur Aendekerk: ‘Dat collega’s, tijdens de Zoom meeting waarin ik de definitieve verhuizing van de CPNB aankondigde, meteen riepen “yeaaah go!’ is voor mij de bevestiging dat we echt toe waren aan iets nieuws. Een werkomgeving die past bij de CPNB anno 2020. Waar we met elkaar ons stinkende best doen om nieuwe succesvolle manieren te vinden om mensen meer boeken te laten kopen en lenen. Vol energie, creatief, open en transparant. Niet in ons eentje vanuit een ivoren toren, maar echt samen met iedereen die op welke manier dan ook een steentje wil bijdragen aan de zo nodige leesbevordering. Die weg zijn we vorig jaar al ingeslagen en onderstrepen we met deze verhuizing. Maar laat ik er geen doekjes om winden: de verhuizing was financieel ook echt noodzakelijk en het is jammer het mooie historische pand, dat zo fantastisch gevuld was met boeken, te moeten verlaten. Het is geen vetpot om boeken te promoten en we kunnen alle hulp gebruiken!’

De CPNB heeft in de loop van de jaren heel veel (kinder)boeken verzameld in het pand aan de Herengracht. Omdat deze niet allemaal mee kunnen verhuizen, gaat de organisatie kijken waar deze een mooie nieuwe bestemming kunnen krijgen. De CPNB wil zich daarbij met name richten op de (jonge)lezers die normaliter minder snel met boeken in aanraking komen.

De CPNB is vanaf 1 augustus gehuisvest op het adres Overtoom 197-4, 1054 HT Amsterdam 

Geef een reactie
Gerelateerde berichten