Vacature: zakelijk manager voor De Schoolschrijver

De Schoolschrijver is een ondernemende en snelgroeiende organisatie met als missie: een taalsterke toekomst voor ieder kind in Nederland. Om deze missie te verwezenlijken maakt De Schoolschrijver innovatieve (digitale) producten rondom lezen, schrijven en taal voor het basisonderwijs.

Onze impact-strategie is gericht op verdere groei, om een duurzame verbetering van het Nederlandse lees- en taalonderwijs te realiseren. De zakelijk manager heeft een kernrol in de ‘scaling-up’ van de organisatie. Onze financieringsmix bestaat uit een groeiend deel marktinkomsten, uit private en bedrijfsfinanciering en voor een specifiek onderdeel van de activiteiten uit overheidssubsidie.

Ben jij een ondernemende en financieel-zakelijke uitblinker en wil jij maatschappelijk verschil maken, samen met een enthousiast en professioneel team van 15 FTE? Dan is deze vacature iets voor jou!

Zakelijk Manager
Omvang 0,8 – 1 fte

Als Zakelijk Manager vervul je een spilfunctie binnen De Schoolschrijver. Je hebt een commerciële drive en vertaalt marktkansen naar een gezonde financieel-zakelijke strategie. Je hebt ervaring met diverse financieringsvormen, zowel vanuit de overheid als vanuit andere bronnen. Je hebt de dagelijkse leiding over de organisatie en bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Je bent onmisbaar sparringpartner van de directeur-bestuurder, lid van het MT en geeft direct leiding aan vijf collega’s: een controller/administrateur, fondsenwerver en operationeel team. Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur-bestuurder.

Wat ga je doen?
•Mede uitzetten van de koers en opstellen van strategische doelen;
•Realiseren van de financiering van de impact-doelstellingen, op basis van een marktgerichte financieel-zakelijke strategie;
•(doen) Opstellen en bewaken van jaarbegroting, rapportages en analyses, van maandrapportages tot jaarrekening, en het bewaken van afdelingsbudgetten;
•De dagelijkse leiding nemen en ondertussen met beleid de bedrijfsvoering optimaliseren.

Wie ben jij?
•Een gedreven zakelijk manager (HBO/WO werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar ervaring), met ruime financiële expertise;
•Iemand met strategische denkkracht, die de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk maakt;
•Pas tevreden als de bedrijfsvoering en interne processen op rolletjes lopen; je pakt verbeteringen doelgericht aan en betrekt hierin het team;
•Bekend met zowel de not-for-profit als de commerciële sector;
•Op de hoogte van Governance en actuele wet- en regelgeving;
•Een mensgerichte leidinggevende, die structuur biedt aan het team en de organisatie;
•Enthousiast over onderwijs en boeken.

Wij bieden
Een veelzijdige en verantwoordelijke functie binnen een ambitieuze scale-up organisatie. Werken bij De Schoolschrijver betekent werken met een gemotiveerd team in een ongedwongen sfeer, in een dynamische en intrinsiek gemotiveerde context waarin lezen en leren centraal staan. De Schoolschrijver is gevestigd in het Amsterdams Ondernemerscentrum (AOC) in Amsterdam en is goed bereikbaar met fiets, OV en auto.

Reageren
Stuur uiterlijk vrijdag 19 januari je brief met CV naar sollicitatie@deschoolschrijver.nl. Wil je meer informatie, dan kun je tot en met 29 december en vanaf 8 januari contact opnemen met Annemiek Neefjes, directeur-bestuurder (annemiek@deschoolschrijver.nl / 06-23424600). Meer informatie over onze organisatie vind je op www.deschoolschrijver.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Gerelateerde berichten