Jury Bibliotheekblad Schrijfwedstrijd houdt eindvergadering

Van links naar rechts de juryleden: Eimer Wieldraaijer, Menno Goosen, Jeroen Windmeijer, Gerdi Verbeet, Ardjan Noorland. Zittend: Winston Brandon, Marjolein Hordijk en Bart Gielen. Op beeldscherm: Toine Heijmans. Foto door Anne van den Dool

De Jury van de Bibliotheekblad Schrijfwedstrijd is op 1 september bij de VOB bij elkaar gekomen om de winnaars te kiezen. Tijdens een enerverende vergadering onder het voorzitterschap van Gerdi Verbeet, zijn de winnaars gekozen van de eerste, tweede en derde prijs in de categorieën jeugd en volwassenen.

Op 1 november zullen deze bekendgemaakt worden tijdens een evenement bij NBD Biblion waarbij ook de winnaar van de Beste Bibliotheek Award bekendgemaakt wordt.

Misschien vraag je je af waarom er al twee maanden van te voren vergaderd werd. Dit is omdat de beste inzendingen gebundeld worden in een boekje waarvan de productietijd twee maanden is.

DE JURYLEDEN
•Voorzitter: Gerdi Verbeet, voormalig voorzitter van de Tweede Kamer en voormalig voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.
Ardjan Noorland (secretaris), voormalig voorzitter Stichting Nationaal Documentatiecentrum Maarten ‘t Hart en managing director De Marketing Ploeg en The proposal lab.
Toine Heijmans, columnist bij De Volkskrant en winnaar van de Nederlandse Boekhandelsprijs 2022.
Marjolein Hordijk, programmamaker bij Bibliotheek Gelderland Zuid.
Jeroen Windmeijer, thrillerauteur
Bart Gielen, bedenker en presentator van Barts Boeken Club
Winston Brandon, Community Driven Storyteller
Eimer Wieldraaijer, voormalig hoofdredacteur Bibliotheekblad
Menno Goosen, hoofdredacteur Bibliotheekblad.

Coördinatie: Anne van den Dool, redacteur Bibliotheekblad en cultureel schrijver en Menno Goosen

Gerelateerde berichten