Opening 50e Bibliotheek op school op basisschool Hidaya

Directeur Bert Hogemans van de bibliotheek Gelderland Zuid opent de Bibliotheek op school samen met voorleeskampioen Aya. Foto: Marcel Krijgsman.

Op donderdag 15 april opende de Nijmeegse basisschool Hidaya een eigen Bibliotheek op school. In meerdere opzichten een feestelijk moment: het is de 50e Bibliotheek op school van de Bibliotheek Gelderland Zuid, Hidaya bestaat 30 jaar én de Rotaryclub, die het project mede mogelijk maakt, bestaat 90 jaar.

Op basisschool Hidaya aan de Heiweg zitten leerlingen met wel twintig verschillende nationaliteiten. Op school is er veel aandacht voor woordenschat en taalontwikkeling. Door de intensieve samenwerking met de Bibliotheek Gelderland Zuid hebben de leerlingen nu de beschikking over een prachtige collectie bibliotheekboeken. Ook zullen er regelmatig bibliotheekmedewerkers langskomen om de kinderen enthousiast te maken voor boeken en lezen. Want plezier in lezen = meer lezen = beter in taal! Intern begeleider Carolien Fase: “De Bibliotheek op school is een mooi en groot cadeau voor de leerlingen en leerkrachten van Hidaya. Door het lezen van boeken vergroot je je wereld en word je slimmer.”

Feestelijke opening
Directeur-bestuurder Bert Hogemans van de Bibliotheek Gelderland Zuid liet weten blij te zijn dat Hidaya leesplezier onder haar leerlingen extra gaat stimuleren. Hij wees de leerlingen erop dat ze boeken kunnen reserveren uit de hele collectie van de bibliotheek. “Die collectie bestaat uit wel 500.000 boeken. Hier kun je alle stoelen van wel veertig voetbalstadions mee vullen!”, aldus de directeur. Voorleeskampioen Aya uit groep 8, die meedeed aan de regionale halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd, vertelde dat ze van lezen houdt omdat je dan even helemaal in een verhaal kunt verdwijnen. Samen met Bert Hogemans opende ze officieel de Bibliotheek op school. De leerlingen zongen ook nog een toepasselijk lied: “Als je een boek opendoet, komt de wereld vanzelf naar je toe!” De Rotaryclub Nijmegen zal ook volgend schooljaar nog betrokken blijven bij dit project.  

Geef een reactie
Gerelateerde berichten