Terugblik webinar certificering taalhuizen

Op 25 februari vond het webinar Certificering Taalhuizen plaats. Het webinar beantwoordde vragen van deelnemers, betrokken bij de certificering van Taalhuizen. Heb je het webinar gemist of wil je het terugkijken? Dat kan. Ook de presentaties zijn te downloaden.

In de periode 2020-2023 worden alle Taalhuizen in Nederland gecertificeerd door het CBCT. Een flink aantal bibliotheken bereidt zich hierop voor, al dan niet voor certificering in 2021. Op de website van het CBCT staat alle informatie over het certificeringsproces. Omdat hiermee waarschijnlijk nog niet alle vragen beantwoord zijn, bood het webinar de gelegenheid om meer vragen te stellen.

Logo CBCT

Inhoud

  • Wat is er nodig voor een goed functionerend Taalhuis? Arjan Beune, betrokken bij het ontstaan en ontwikkelen van de Taalhuizen, vertelt er meer over aan de hand van de bouwstenen
  • Willem Camphuis, directeur CBCT, informeert over het proces van certificering en de subsidieregeling
  • De eerste Taalhuizen zijn inmiddels gecertificeerd. Betsie van Ravenhorst van Taalhuis Nijkerk heeft in 2020 de certificering doorlopen. Zij is nu aan de slag met de verbeterpunten uit de audit. Zij vertelt over haar ervaring en geeft tips
  • Auditor Willem van Raaijen vertelt over de praktijk van de audit: hoe gaat die in zijn werk en wat kun je verwachten op de dag van de audit?

Het webinar werd georganiseerd vanuit een samenwerking tussen SPN en KB.

Terugkijken

Bekijk hieronder het webinar.

Downloads

(Bron: Bibliotheeknetwerk)

Geef een reactie
Gerelateerde berichten